Srbija u baražu za Svetsku grupu Fed kupa

Izvor: Blic, 02.Feb.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u baražu za Svetsku grupu "Fed kupa"

Ženska teniska reprezentacija Srbije plasirala se u baraž za popunu Svetske "B" grupe Federejšen kupa, pošto je danas u Budimpešti, u drugom meču polufinalog duela prve grupe Evroafričke zone protiv Holandije, Jelena Janković pobedila Holanđanku Aranču Rus sa 6:2, 7:6 (9:7).

Jelena Janković je naglasila da je meč bio težak i rekla da je zadovoljna što je posao završila u dva seta. "Tokom meča pokušavala sam da izbacim jučerašnje iskustvo iz glave. Veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sam umorna, nisam želela da igram ponovo dublove, pa sam morala da pobedim. Hvala publici na podršci, ona nam puno znači", izjavila je četvrta teniserka sveta.

Prvi poen za Srbiju danas je osvojila Ana Ivanović, koja je pobedila 594. igračicu sveta Rene Rajnhard sa 6:2, 3:6, 6:3.

Ivanovićeva je odlično počela meč sa 17-godišnjom Rajnhardovom, osvojila prva četiri gema i lako došla do vođstva od 1:0 u setovima.

Finalistkinja Otvorenog prvenstva Australije, međutim, nije u drugom setu nastavila u istom ritmu, pa je Holanđanka u četvrtom gemu napravila brejk i ubrzo stiglo do vođstva od 4:1.

Ivanovićeva je u sedmom gemu imala dve prilike da nadoknadi brejk zaostatka, ali ih nije iskoristila, pa je Rajnhardova stigla do izjednačenja u setovima.

Pobednik meča odlučen je u šestom gemu trećeg seta u kome je Ivanovićeva napravila novi brejk, povela sa 4:2 i sačuvala prednost za vođstvo Srbije od 1:0.

Žreb baraža za popunu Svetske "B" grupe Federejšen kupa biće održan početkom sledeće nedelje, a mečevi su na programu u aprilu 2008.

Vraneš: Uspeh ostvaren nadljudskim naporima

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš ocenio je danas da su Ana Ivanović i Jelena Janković nadljudskim naporima obezbedile našoj selekciji plasman u baraž za popunu Svetske B grupe.

On je podsetio da su naše najbolje teniserke imale "težak mesec u Australiji", i da su podnele ogroman teret posle skorog učešća na gren slem turniru u Melburnu.

"Za razliku od njih, ostale teniserke su imale više vremena da se pripreme za Federejšn kup, a u Budimpešti im je bila životna prilika da igraju protiv Ane i Jelene. Naše teniserke su, međutim, izdržale sve napore i sada verujem da ćemo u aprilu izboriti plasman u Svetsku grupu", rekao je Vraneš.

Ana Ivanović je ocenila da su ona i Jelena Janković u Budimpešti igrale daleko ispod mogućnosti, istakavši da je plaćen ceh tempiranju forme za turnir u Melburnu.

"Zaista nije bilo lako protiv teniserki koje nemaju šta da izgube. Rutinski smo odradile posao, a ja sam presrećna što smo posle dosta problema ipak uspele da ostvarimo cilj. Sada želim samo da se dobro odmorim", rekla je Ivanović.

"Džej Džej" je podvukla da joj je, takođe, neophodan odmor posle neočekivano velikih muka na turniru u Budimpešti.

"Važno je da je sve ovo na kraju završeno kako treba i trenutno ne razmišljam o protivniku u baražu. Okupirana sam prvenstveno odmorom. Svima je valjda jasno da naša reprezentacija ima kvalitet i želju da osvoji trofej Federejšn kupa", zaključila je Janković.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Žreb za plej of u utorak

Izvor: B92, 02.Feb.2008

..Ženska teniska reprezentacija Srbije igraće za mesto među 16 najboljih timova na svetu sa jednim protivnikom, 26. i 27. aprila. Žreb za parove baraža za dopunu Druge Svetske grupe teniskog Federejšn kupa održaće se u utorak u Londonu. Baraž za dopunu Druge Svetske grupe u aprilu će igrati...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.