Srbija ispala iz Svetske B grupe FED kupa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2016, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ispala iz Svetske B grupe FED kupa

Teniska reprezentacija Belgija plasirala se danas u Svetsku grupu dva Fed kupa, pošto je baražu plej-ofa u Beogradu pobedila Srbiju s 3:1.

Treći poen Belgiji donela je Kirsten Flipkens, koja je u dva seta, 7:6 (8), 6:4, pobedila Ivanu Jorović u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić".

U prvom setu viđeno je čak šest brejkova, po tri s obe strane. Belgijanka je s 2:0 i 3:1, ali je Jorovićeva oba puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odmah uspevala da uzvrati oduzimanjem servisa, a potom i sama dođe do prednosti brejka (5:4) i servira za vođstvo od 1:0, ali srpska teniserka je naredni gem prepustila rivalki bez izgubljneog poena.

Prvi set je potom otišao u taj-brejk, u kom je Jorovićeva imala dve set lopte, ali ih nije iskoristila, a potom je Flipkensova iskoristila svoju drugu za 10:8 i vođstvo od 1:0 u setovima.

Flipkensova je na početku drugog seta odmah oduzela servis Jorovićevoj, koja je imala jednu brejk loptu u narednom gemu, ali je nije iskoristila, pa je Belgijanka povela s 2:0.

Jorivićeva je uspela uz dosta problema da smanji na 1:2, a potom je zbog problema s leđima zatražila medicinski tajm-aut.

Posle kraće pauze meč je nastavljen, a Jorovićeva je uspela da izjednači na 2:2. I u naredna tri gema viđeni su brejkovi, da bi Flipkensova u osmom gemu posle velike borbe napokon osvojila svoj servis i povela s 5:3. Ivana Jorović je lako smanjila na 5:4, ali je Belgijanka bez većih problema odservirala za konačnih 6:4 posle sat i 58 minuta igre.

Srbija će naredne sezone igrati u Evroafričkoj Grupi jedan, a Belgija u Svetskoj grupi dva.

Vikmajerova pobedila Krunić posle velike borbe za 2:1

Teniska reprezentacija Belgije povela je protiv Srbije s 2:1 u baražu za opstanak u Svetskoj grupi dva Fed kupa, pošto je Janina Vikmajer danas u Beogradu pobedila Aleksandru Krunić. Vikmajerova je u dvorani "Aleksandar Nikolić" u tri seta sa 1:6, 7:5 i 8:6 pobedila Vikmajerovu, posle dva sata i 31 minuta igre.

Krunićeva je dobro počela meč, lako povela s 1:0 u gemovia, a istom merom je uzvratila i Vikmajerova.

Srpska teniserka je naredni gem dobila bez izgubljenog poena, da bi potom u četvrtom gemu agresivnom igrom stigla do prvog brejka na meču i vođstva od 3:1. Imala je dobru priliku Vikmajerova da uzvrati oduzimanjem servisa, ali je Krunićeva ostala koncentrisana, pa je uspela da sačuva svoj servis.

Do novog brejka Krunićeva je posle velike borbe stigla u narednom gemu, a potom je sigurna bila na svoj servis za vođstvo od 1:0 u setovima.

Nastavila je u istom ritmu Aleksandra Krunić i u drugom setu, veoma brzo je povela s 3:0, uz dva brejka prednosti, ali je Vikmajerova tada delimično promenila stil igre, terala je rivalku na udarac više, a bila je i agresivnija, pa je uspela da smanji na 3:2.

Srpska teniserka nije dopustila rivalki da još jednom načini brejk, iako je Belgijanka bila u dobroj situaciji u šestom gemu i vodila sa 0:30, Krunićeva je dobrim izborom udaraca uspela da nadigra Vikmajerovu i povede s 4:2.

Igralo se gem za gem u nastavku, a potom je Krunićeva servirala za meč pri rezultatu 5:4, ali je Vikmajerova, stigla do brejka iskoristivši drugu brejk loptu.

Vodila se velika borba u 11. gemu drugog seta, dvaput je Krunićeva stizala do izjednačenja, ali nije uspela da dođe do brejk lopti, pa je na kraju Belgijanka povela sa 6:5. U narednom je stigla do 0:30, ali je Krunićeva prva stigla do gem lopte, međutim, nije iskoristila priliku da set odvede u taj-brejk, pa je Vikmajerova posle nekoliko atraktivnih poena, iskoristivši drugu brejk loptu stigla do izjednačenja u setovima.

Dobro je Krunićeva počela odlučujući set, napravila je brejk u trećem gemu, ali je Vikmajerova u narednom uzvratila u oduzimanjem servisa za 2:2, iako je 120. teniserka na WTA rang listi imala 40:15 i dobru priliku da potvrdi brejk.

Mnogo uzbuđenja viđeno je u nastavku meča. Namučila je Aleksandra Krunić svoju rivalku u petom gemu trećeg seta, ali je Belgijanka ipak uspela da povede s 3:2, a onda u narednom da stigne i do tri vezane brejk lopte, ali je Krunićeva uspela da stigne do 3:3.

Bile su obe teniserke sigurne na svoje servise u nastavku, da bi Vikmajer na kraju u 14. gemu stigla do brejka, iako je zaostajala 30:0 u tom gemu, pa je tako Belgiji donela drugi trijumf.

Krunić: Više stvari je uticalo na poraz

"Razmišljala sam o ključu poraza u svlačionici, ali mi ništa odmah nije palo na pamet. Čim me ne zaboli neki poen ili neka situacija, znam odmah da nije bila jedna stvar. Ona je u finišu bila hrabrija i koncentrisanija, pa je zasluženo pobedila", rekla je Krunićeva novinarima posle meča u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

"Ona je na 3:0 u drugom setu počela da igra opuštenije, jer nije imala šta da izgubi. Ubacivala forhend iz trka, a i bekhende po paraleli, što inače ne pogađa često. Pored toga, fizički je dominantnija, pa ja nisam mogla da se takmičim na tom nivou s njom. Mislim da sam igrala dobro, bila sam agresivna, ali kada je promenila stil igre... Ja sam se tada već umorila i počela sam polako da gubim fokus", rekla je Krunićeva.

Ona je dodala da će, ako dođe do dubl meča, petog odlučujućeg u duelu između Srbije i Belgije, biti na raspolaganju selektoru Tatjani Ječmenici-Jevtić.

Njena rivalka Janina Vikmajer rekla je da meč bio izuzetno težak.

"Mnogo težak meč, teška rivalka. Igrale smo ranije, pa sam znala šta da očekujem. Namučila me je mnogo. Kada sam gubila 3:0 u drugom setu, rekla sam se sebi da igram na sve ili ništa. To je na kraju donelo rezultat. Srećna sam zbog pobede i vođstva moje države od 2:1", rekla je Vikmajerova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Flipkens pobedila Jorović, Belgija u Svetskoj grupi dva Fed kupa

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Apr.2016

Teniska reprezentacija Belgija plasirala se danas u Svetsku grupu dva Fed kupa, pošto je baražu plej-ofa u Beogradu pobedila Srbiju s 3:1...Treći poen Belgiji donela je Kirsten Flipkens, koja je u dva seta, 7:6 (8), 6:4, pobedila Ivanu Jorović u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić"...U prvom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.