Sportski centar „Olimp“ otvara prolećnu sezonu

Izvor: Blic, 01.Apr.2011, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportski centar „Olimp“ otvara prolećnu sezonu

BEOGRAD - Danas zvanično počinje sezona na otvorenom u Sportskom centru „Olimp“ na Zvezdari. Tereni za mali fudbal, košarku, odbojku, tenis i atletiku u dvorištu ovog objekta spremni su za sve ljubitelje sporta i rekreacije. Veliki broj građana već koristi otvorene terene na „Olimpu"

Simpatizerima drugih vidova vežbanja na raspolaganju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su besplatni časovi "tai čija”, treninzi joge po ceni od 1.000 dinara mesečno ili aerobika koji je 500 dinara skuplji.

Iako prolećna sezona simbolično počinje tek danas, veliki broj građana već više od dve nedelje koristi brojna igrališta "Olimpa” za sport i rekreaciju. Tako su se, na primer, juče u prepodnevnim satima u ovom centru okupili predstavnici gotovo svih generacija.

Najmlađi su se igrali u posebno izdvojenom parkiću, nešto stariji su vozili bicikle, trčali na tartan stazi, izvodili vežbe na fitnes spravama ili se "družili” sa loptom, a najstariji su šetali ili odmarali na klupicama.

- Igrališta za prolećnu sezonu pripremili smo praktično kada smo prošle nedelje uklonili led sa terena za mali fudbal gde je tokom zime bilo klizalište. Imamo rekreativce i sportiste koji tokom cele godine treniraju kod nas, međutim kako je došlo lepo vreme broj posetilaca se naglo povećao - kaže Vesna Rosić, direktor sportskog centra "Olimp”.

Pošto je u popodnevnim satima najveća navala na igrališta u sportskom centru su morali da pronađu najprihvatljivije rešenje. S tim u vezi, sat vremena igre na terenima za mali fudbal, rukomet, košarku i odbojku posle 16 sati košta od 500 do 2.200 dinara.

„Gale" na Dorćolu otvara kapije za mesec dana

Radovi na rekonstrukciji zatvorenog bazena u Sportskom centru "Milan Gale Muškatirović” trebalo bi da budu završeni do kraja aprila. Trenutno se, kako kažu u opštini Stari grad, ispituje tehnička ispravnost unutrašnjosti plivališta. Uporedo sa rekonstrukcijom unutrašnjeg bazena pre mesec dana počeli su radovi na otvorenim plivalištima koji će trajati do početka letnje sezone.

- Imamo po dva šljakasta i betonska terena čije iznajmljivanje na sat vremena košta od 700 do 900 dinara. Posetioci koji hoće da imaju stalni termin sve do 31. oktobra moraju da izdvoje 14.000 ili 18.000 dinara u zavisnosti da li žele da igraju pre ili posle podne. Ljubiteljima tenisa nudimo i paket od devet termina u koji je uključen i jedan besplatan sat po ceni od 6.300 ili 8.100 dinara - ističe Rosićeva i dodaje da su cene ostale iste od prošle godine.

U ovom centru razmišljaju o zabavi gotovo svih generacija, a kada je reč o rekreaciji zadovoljili su i muško-ženske podele.

- Do kraja godine muškarci će moći besplatno da vežbaju "tai či” svakog ponedeljka i petka od 20 do 21 sati dok će "starije dame” imati rekreaciju tri puta nedeljno po pristupačnoj ceni od 1.500 dinara. Za klince imamo školu atletike, a uskoro ćemo postaviti i pesak za skok u dalj na tartan stazi. Imamo i otvorene terene za osobe sa invaliditetom koji mogu da vežbaju i u posebno prilagođenim prostorijama u zgradi - priča Rosićeva.

Ona dodaje da će se u sportskom centu 9. aprila obeležiti Svetski dan zdravlja gde će lekari i nutricionisti pregledati sve posetioce od 10 do 14 sati.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.