Sport uživo: Englezi se plaše Podgorice...

Izvor: RTS, 25.Mar.2013, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport uživo: Englezi se plaše Podgorice...

Četvoro srpskih tenisera u osmini finala turnira u Majamiju. Završnica NBA lige protiče u apsolutnoj dominaciji Majamija i prvog asa lige Lebrona Džejmsa. Karl Luis podržao kandidaturu Tokija za dobijanje organizacije Olimpijskih igara 2020. godine

15.50 - Englezi se žale na teren u Podgorici. Crnogorci smatraju da tim Roja Hodžsona traži alibi za mogući neuspeh. "Više se plaše ove utakmice nego mi. Plaše se i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naših navijača, ali ja ne znam zašto", rekao je Branko Brnović. 

15.32 - Banjalučka policija uhapsila mladića koji je tokom meča Hrvatska - Srbija zapalio hrvatsku zastavu. 

15.06 - U izveštajima iz Rusije navodi se da Romana Abramovića isputuje FBI. Abramovičevi predstavnici za medije tvrde da nije uhapšen. FBI bez komenatara. Abramovič se, trenutno, nalazi u Americi...

12.45 - Vlasnik Formule 1 Berni Eklston najavio je danas mogućnost da se Velika nagrada Brazila od 2016. ponovo održava u Rio de Žaneiru umesto u Sao Paulu. "Gradonačelnik Rija mi je rekao da je zainteresovan za organizaciju trke. Nisam zadovoljan Sao Paulom, ne zbog staze – koja je fantastična, nego zbog ukupne infrastrukture koja zahteva kompletno 'peglanje", rekao je Eklston. Vlasnik Formule 1 naglasio je da bi Rio mogao da organizuje prvu VN Brazila već 2016.

12.40 - Vaterpolisti Partizana igraće protiv Spartaka iz Volgograda u četvrtfinalu Lige šampiona, dok će se Crvena zvezda sastati s mađarskim Segedom, odlučeno je današnjim žrebom u Rimu. Prve utakmice igraju se 17. aprila, a revanši su 1. maja. Partizan će u prvom meču biti domaćin, a Zvezda gost. Agenciji Beta je u Zvezdi rečeno da će klub pokušati da pomeri svoj meč za 30. april.

12.35 - Takmičenje u ski-skokovima na Planici jedno je od omiljenih svim-skakačima. Ove godine, u Sloveniji se desio zanimljiv momenat, kada je jedan navijač, kao od majke rođen, uleteo na doskočište. Ovaj detalj nasmejao je sve navijače, ali i veliki broj takmičara.

12.15 - Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je danas da aktuelni prvak sveta i Evrope želi da pobedi Francusku na njenom terenu. Špancu su u petak odigrali samo 1:1 sa Finskom i tako zakomplikovali svoju poziciju u kvalifikacionoj grupi, prepustivši prvo mesto "trikolorima". "Idemo u Francusku da pobedimo. Preostale su nam još četiri utakmice do kraja kvalifikacija i moramo da budemo optimisti. U utorak nas čeka važan meč, ali to nije kraj, jer ima još da se igra", rekao je Del Boske za španske medije.

12.00 - Svetska fudbalska federacija (Fifa) saopštila je danas da će razmotriti zahtev Fudbalskog saveza Kostarike da se ponovi utakmica koju je taj tim izgubio od SAD sa 0:1, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, jer je meč odigran po mećavi. Fifa je navela da će njena administracija "analizirati sadržaj pisma i da će u dogledno vreme biti preduzeti naredni koraci".

11.30 - Bivši fudbalski reprezentativac Engleske Pol Gaskojn izjavio je da se dobro oseća i da što pre "želi da se vrati u stvarnost" nakon lečenja od zavisnosti od alkohola. "Dobro se osećam i prilično sam uzbuđen zbog onoga što budućnost donosi. Imao sam loš period", rekao je Gaskojn, preneli su danas britanski mediji. On je otkrio da su tokom njegovog lečanja u SAD lekari strahovali da će umreti.

11.00 - Višestruki atletski olimpijski šampion Karl Luis podržao je kandidaturu Tokija za dobijanje organizacije Olimpijskih igara 2020. godine, preneli su danas mediji. Glvani grad Japana je 1964. godine bio organizator Igara i tada je postao prvi azijski grad domaćin tog takmičenja. Luis, devetostruki olimpijski šampion, danas je posetio Nacionalni stadion u Tokiju, gde je 1991. godine na Svetskom prvenstvu postavio dva svetska rekorda u skoku udalj. "Vežu me lepa sećanja za ovaj stadion i to je, bez sumnje, bilo moje najbolje takmičenje. Tokom karijere najviše sam putovao u Japan, gde sam, van SAD, imao najveću podršku. Prisustvovaću Olimpijskim igrama 2020. godine gde god se održavale, ali nadam se da će biti u Tokiju", rekao je američki atletičar.

10.00 - Članovi fudbalske reprezentacije Centralnoafričke Republike odložili su povratak u zemlju, pošto su pobunjenici ušli u glavni grad Bangi i zauzeli predsedničku palatu. U današnjem saopštenju Fudbalskog saveza te zemlje navodi se da će reprezentativci u dve grupe napustiti Južnu Afriku, ali da niko od igrača neće otići kući.

00.40 - Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala turnira u Majamiju pošto je pobedila 45. teniserku sveta, Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu, sa 2:0, u setovima 6:3, 6:3. Ivanovićeva, 17. teniserka sveta, za plasman u četvrtfinale igraće protiv Italijanke Sare Erani, sedme na VTA listi. Eranijeva je u osmini finala pobedila Rumunku Simonu Halep sa 2:0, u setovima 6:1, 6:0.

00.10 - Završnica ligaškog dela prvenstva američke profesionalne košarkaške lige protiče u apsolutnoj dominaciji Majamija i prvog asa Lige Lebrona Džejmsa. Predvođen upravo Džejmsom, Majami je savladao Šarlot sa 109:77 i ostvario 26. uzastopnu pobedu u šampionatu. Aktuelni šampion najjače košarkaške lige tako se još više približio rekordu Lejkersa, koji su u sezoni 1971/72 "vezali" čak 33 pobede.

00.00 - Tokom večeri i noći u osminu finala turnira u Majamiju plasirali su se Jelena Janković, Novak Đoković i Janko Tipsarević. Jankovićeva, 24. na VTA listi, pobedila je 12. teniserku sveta Nađu Petrovu iz Rusije sa 2:0 (7:6, 6:4) i igraće protiv Rumunke Simone Kirste, koja zauzima 27. mesto na VTA listi. Prvi teniser sveta Đoković pobedio je Indijca Somdeva Devarmana, sa 2:0 u setovima (6:2, 6:4), dok je deveti na ATP listi Tipsarević bio bolji od 29. igrača sveta Kevina Andersona iz Južne Afrike sa 2:1 (4:6, 7:6, 6:0). Đoković će se u osmini finala sastati sa 18. teniserom sveta Nemcem Tomijem Hasom, dok će Tipsarević igrati protiv Žila Simona iz Francuske, 13. igračem na ATP listi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.