Šokantno priznanje Monike Seleš

Izvor: BanjalukaLive.com, 04.Feb.2015, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šokantno priznanje Monike Seleš

Bivša teniserka Monika Seleš za magazin "Pipl" je prvi put progovorila o svojoj borbi sa poremećajem u ishrani, kao i šta je tome prethodilo. Monika je prvi put priznala da je u jednom trenutku svog života podlegla pritiscima i počela nekontrolisano da jede. Sada podržava novu kampanju Nacionalne asocijacije za borbu protiv poremećaja u ishrani i nada se da će njena priča daleko odjeknuti. "Dugo mi je trebalo da progovorim o >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << tome. Odlučila sam da se posvetim ovoj kampanji i podignem svijest o tome da su poremećaji u ishrani ozbiljno medicinsko stanje", rekla je za "Pipl". Četrdesetjednogodišnja Monika kaže da je počela nekontrolisano da jede u vrijeme kada se borila sa pritiscima da bude uspješna na terenu, dok se u isto vrijeme njen otac borio sa rakom prostate. Ipak, posljedice napada na teniskom terenu 1993. godine najviše su uticale na njeno stanje. "Nekontrolisano sam jela. Čips, perece, kolače – sve što bi se tog trenutka našlo u kući. Jela sam ogromne količine hrane u veoma kratkom vremenskom periodu" Iako je njena težina varirala Monika kaže da nije bila svjesna svoje bolesti. Prejedanje je inače jedan od najzastupljenijih poremećaja ishrane kod odraslih Amerikanaca, premašujući brojku onih koji pate od bulimije i anskioznosti. "Teško mi je bilo da razumijem kako sam na terenu bila tako fokusirana i disciplinovana, a van njega sam nekontrolisano jela. Osjećala sam se veoma posramljeno zbog toga" Monika je potražila pomoć nakon čega je osjetila veliko olakšanje. "Sada se prijatno osjećam da jedem u javnosti i nemem potrebu da se zatvaram u kuću. I dalje ja to imam u sebi, ali poenta je da sam naučila da se kontrolišem", zakljčuje bivša teniserka. (Super žena)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Šokantno priznanje Monike Seleš: "Prvi put govorim o ovome"

Izvor: Večernje novosti, 04.Feb.2015

Bivša teniserka Monika Seleš za magazin “Pipl“ je prvi put progovorila o svojoj borbi s poremećajem u ishran,i onome što je tome prethodilo.Monika je prvi put priznala da je u jednom trenutku svog života podlegla pritiscima i počela nekontrolisano da jede. Sada podržava novu kampanju Nacionalne...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.