Skoro dvostruko veći broj sumnjivih teniskih mečeva u ovoj godini

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Apr.2020, 17:59

Skoro dvostruko veći broj sumnjivih teniskih mečeva u ovoj godini

Jedinica za integritet u tenisu (TIU) otkrila je skoro dvostruko više sumnjivih slučajeva u prva tri meseca takmičenja ove godine, u odnosu na prethodnu.

TIU je zadužena za praćenje klađenja na teniske mečeve i kažnjavanje korupcije, a veći broj sumnjivih slučajeva povezala je sa pandemijom korona virusa.

Ta jedinica saopštila je da je od početka godine do 22. marta primila ukupno 38 upozorenja za mečeve na turnirima nižeg nivoa. To je 21 meč više >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u odnosu na isti period prošle godine.

Sumnjivo je šest mečeva na čelendžerima za muškarce i po 16 mečeva u muškoj i ženskoj konkurenciji ITF svetskog tura.

U izveštaju se zaključuje da su ti mečevi namerno ciljani, kako se tenis približavao prekidu sezone zbog pandemije.

Sva teniska takmičenja prekinuta su najmanje do sredine jula.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Skoro dvostruko veći broj sumnjivih teniskih mečeva u ovoj godini!

Izvor: Sportske.net, 08.Apr.2020

Jedinica za integritet u tenisu (TIU) otkrila je skoro dvostruko više sumnjivih slučajeva u prva tri meseca takmičenja ove godine, u odnosu na prethodnu...TIU je zadužena za praćenje klađenja na teniske mečeve i kažnjavanje korupcije, a veći broj sumnjivih slučajeva povezala je sa pandemijom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.