Skoro dvostruko veći broj sumnjivih teniskih mečeva u ovoj godini!

Izvor: Sportske.net, 08.Apr.2020, 20:23

Skoro dvostruko veći broj sumnjivih teniskih mečeva u ovoj godini!

Jedinica za integritet u tenisu (TIU) otkrila je skoro dvostruko više sumnjivih slučajeva u prva tri meseca takmičenja ove godine, u odnosu na prethodnu.

TIU je zadužena za praćenje klađenja na teniske mečeve i kažnjavanje korupcije, a veći broj sumnjivih slučajeva povezala je sa pandemijom korona virusa.

Ta jedinica saopštila je da je od početka godine do 22. marta primila ukupno 38 upozorenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << za mečeve na turnirima nižeg nivoa. To je 21 meč više u odnosu na isti period prošle godine.

Sumnjivo je šest mečeva na čelendžerima za muškarce i po 16 mečeva u muškoj i ženskoj konkurenciji ITF svetskog tura.

U izveštaju se zaključuje da su ti mečevi namerno ciljani, kako se tenis približavao prekidu sezone zbog pandemije.

Sva teniska takmičenja prekinuta su najmanje do sredine jula.

-
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Povećan broj sumnjivih teniskih mečeva – zbog koronavirusa?

Izvor: B92, 08.Apr.2020

Jedinica za integritet u tenisu (TIU) otkrila je skoro dvostruko više sumnjivih slučajeva u prva tri meseca takmičenja ove godine, u odnosu na prethodnu...TIU je zadužena za praćenje klađenja na teniske mečeve i kažnjavanje korupcije, a veći broj sumnjivih slučajeva povezala je sa pandemijom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.