Siner nije Betmen, treba mu dva života da obori moj rekord

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 11:19

"Siner nije Betmen, treba mu dva života da obori moj rekord"

Nikola Pjetranđeli, legendarni italijanski teniser, govorio je o usponu svog sunarodnika Janika Sinera.

Dvostruki prvak na Rolan Garosu (1959, 1960) se osvrnuo na nedavni trijumf Sinera na Australijan openu

To je bila prva Grend slem titula nekog italijanskog tenisera od 1976. godine i uspeha Adrijana Panate baš u Parizu.

"Sinerov uspeh je nešto više od sporta. To što je taj mladi dečko osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turnir koji je toliko važan me čini srećnim. Ipak, još uvek je rano kako će se stvari dalje odvijati, ali njegova budućnost je svetla", rekao je Pjetranđeli.

Pjetranđeli je kao selektor predvodio "azure" do titule Dejvis kupa iste te 1976. godine, sa Panatom u timu.

Siner je prošle godine prekinuo i čekanje na "salataru" trijumfovavši sa svojim saigračima u Malagi, ali 90-godišnjak smatra da će mu barem jedan rekord izmaći.

Reč je o 164 mečeva koliko je rekorder tog takmičenja Pjetranđeli odigrao u Dejvis kupu, dva puta izgubivši u finalu tokom igračkih dana.

"Siner je sjajan, ali on nije Betmen. Za sada nema slabosti, iako uvek može da napreduje. On je kompletan igrač. Sada drugi žele da ga pobede i bitka će biti teža. Ali, da bi oborio moj rekord, biće mu potrebno dva života. Oboriće ih gotovo sve (u italijanskom tenisu, prim.aut.), ali onaj od 164 mečeva u Dejvis kupu je nemoguće jer su promenili format", zaključio je Pjetranđeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.