Serena i dalje bolesna

Izvor: RTS, 09.Mar.2011, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serena i dalje bolesna

Američka teniserka Serena Vilijems, koja je prošle sedmice operisana zbog plućne embolije, izjavila je da i dalje u plućima ima krvne ugruške i da u okviru terapije sebi svakodnevno daje injekcije.

"I dalje u plućima imam ugruške", rekla je mlađa sestra Vilijems za NBC televiziju.

Višestruka pobednica grend slem turnira objasnila je da je plućnu emboliju dobila zbog povrede stopala, koju je zadobila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prošle godine kada je nagazila na staklo u jednom restoranu u Minhenu.

"Krvni ugrušak je iz stopala brzo stigao u pluća.", rekla je Vilijamsova, koja je prošlog ponedeljka hitnio primljena u bolnicu u Los Anđelesu gde je podvrgnuta operaciji. "Sećam se da nisam mogla da dišem. Hodala sam ka operacionoj sali, ali jednostavno, nisam mogla da udahnem vazduh", opisala je svoje stanje 28-godišnja teniserka.

Vilijamsova je napomenula da joj se zbog stalnih injekcija na stomaku pojavio hematom veličine grejpfruta.

"Hematom je prvo bio veličine loptice za golf, a onda je narastao do veličine grejpfruta. Kada sam zatražila da mi punktiraju hematom, lekari su rekli da je neophodno da ga odstrane hirurškim putem", rekla je Vilijamsova.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.