Šarapova najplaćenija sportistkinja

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Avg.2011, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarapova najplaćenija sportistkinja

Ruskinja Marija Šarapova nema gren slem titulu još od 2008, ali je sedmu godinu zaredom u vrhu najplaćenijih žena koje se bave profesionalnim sportom.
Prema najnovijem istraživanju magazina „Forbs”, godišnja zarada Šarapove, i to uglavnom van teniskog terena, procenjuje se na 25 miliona dolara, što je duplo više od sume koju zarađuje prvorangirana na WTA listi, Dankinja Karolina Voznijacki.

Trećeplasirana na listi, američka automobilistkinja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Danica Patrik, zarađuje prema „Forbsu” godišnje 12 miliona dolara.
Među 10 najplaćenijih žena u profesionalnom sportu je i srpska teniserka Ana Ivanović, koja je na devetoj poziciji sa sumom od šest miliona dolara.
Čak sedam od deset mesta na listi zauzimaju teniserke, a ostala tri pripadaju automobilistkinji, klizačici i golferki.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.