Safina ispala na startu, Soderling preživeo

Izvor: Blic, 31.Avg.2010, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Safina ispala na startu, Soderling preživeo

Dinara Safina je ponovo rano eliminisana sa Grend slem turnira i poražena je na samom startu US opena od Danijele Hantuhove rezultatom 6:3, 6:4.

Bivša teniserka broj jedan je posle cele sezone mučenja sa povredama došla do granice top 50 na WTA listi i čini se da će joj biti potrebno još vremena da se vrati u sam vrh.

Ruskinja je u prvom setu protiv Slovakinje osvojila samo jedan svoj servis, a iako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podigla nivo igre i dobro se borila u nastavku, to nije bilo dovoljno. Propustila je priliku za brejk i izjednačenje na 5:5, a Hantuhova je to iskoristila da za sat i 46 minuta završi posao.

Aktuelna šampionka Kim Klajsters je posle sjajnog prvog seta morala malo da se pomuči u drugom protiv Grete Arn - 6:0, 7:5. Sigurna je bila i Venus Vilijams protiv Roberte Vinči - 6:4, 6:1 kao i Frančeska Skjavone protiv Ajumi Morite - 6:1, 6:0.

Viktorija Azarenka je imala problema sa Monikom Nikulesku i slavila je posle tri seta - 6:0, 5:7, 6:1, ali to nije bilo ništa u poređenju sa mukama koje je imao Robin Soderling.

Šveđanin je za dlaku izbegao da postane prvo veliko ime koje je eliminisano sa ovogodišnjeg US opena i uspeo je da savlada debitanta Andreasa Hajder-Maurera sa 7:5, 6:3, 6:7, 5:7, 6:4.

Pet setova je odigrao i Gael Monfis protiv Kendrika - 3:6, 6:3, 6:4, 6:7, 6:4, a posle maratona su slavili i Montanjes i Melcer. Lejton Hjuit je nešto kasnije po prvi put u karijeri poražen na samom startu US opena, a bolji od njega je bio Pol Anri Matju u sjajnom meču - 6:3, 6:4, 5:7, 4:6, 6:1.

Francuz je ispustio prednost od dva seta, a zatim je odgovorio na izjednačenje sjajnom igrom i žestokim servisima u odlučujućem setu u kom je brzo stigao do dva brejka prednosti. Ni borbeni Hjuit nije mogao ništa.

Naredni protivnik Janka Tipsarevića Endi Rodik proslavio je 28. rođendan pobedom nad Robertom rezultatom 6:3, 6:2, 6:3, a na kraju večeri publiku na Artur Ešu je demonstracijom sile počastio Rodžer Federer, koji je savladao Brajana Dabula sa 6:1, 6:4, 6:2.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.