SAD i Španija na novoj podlozi

Izvor: Sportski Žurnal, 21.Apr.2011, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD i Španija na novoj podlozi

Organizatori Dejvis kup takmičenja za tenisere jednoglasno su odbacili žahtev Španije da se zabrani igranje na podlozi koju su tražile Sjedinjene Američke Države za duel ove dve reprezentacije.

SAD će ugostiti Španiju u julu, u četvrfinalu Dejvis kupa, a čelnici tog teniskog saveza saopštili su da će se meč igrati na novoj „Indor hard premijer” podlozi.
Teniski savez Španije uložio je protest, navevši da ta podloga nije na listi odobrenih podloga od Međunarodne teniske federacije (ITF) i da ozbiljno narušava pravila Dejvis kup takmičenja.
Tročlana komisija ITF–a, međutim, dala je Amerikancima odobrenje da organizuju mečeve na novoj podlozi, uz obrazloženje da je ona već korišćena na više od 30 turnira, kao i na dva Gren slema.
Podloga će, prema propisima, biti testirana kada bude postavljena.
SAD i Španija sastaće se gradu Ostinu, u Teksasu, u četvrtfinalu Dejvis kupa koje je na programu od 8. do 10. jula 2011. godine.














Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.