Rusi i Belorusi na Vimbldonu 2023. godine?

Izvor: B92, 25.Jun.2022, 14:44

Rusi i Belorusi na Vimbldonu 2023. godine?

Teniseri iz Rusije i Belorusije mogli bi već naredne godine da igraju na grend slemu u Londonu.

Direktorka Ol Ingland Loun Tenis kluba, Sali Bolton, poručila je da zabrana igranja Rusima i Belorusima na Vimbldonu ograničena najverovatnije samo na ovu godinu.

"Odluka koju smo doneli odnosi se samo na ovu godinu. I dalje verujemo da je ta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odluka bila ispravna. Ipak, nemoguće je predvideti gde ćemo biti za godinu dana", rekla je Boltonova.

Grend slem u Londonu počinje u ponedeljak i završava se 10. jula, a na čuvenim travnatim terenima neće biti Danila Medvedeva, Arine Sabalenke i drugih ruskih i beloruskih takmičara.

"Bilo je jako teško doneti ovakvu odluku i duboko žalimo zbog svih onih koji će njome biti pogođeni", rekla je Sali Bolton.

Ove godine Vimbldon će se prvi put još od 2019. igrati sa punim kapacitetom, pošto nema nikakvih ogranišenja što se tiče publike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.