Raonić savladao Cicipasa, i Fonjini u osmini finala

Izvor: Sportske.net, 24.Jan.2020, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raonić savladao Cicipasa, i Fonjini u osmini finala

Zanimljivi mečevi i poraz još jednog favorita, Stefanosa Cicipasa.

Kanadski teniser Miloš Raonić plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedio Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:0 (7:5, 6:4, 7:6).

Meč je trajao dva sata i 31 minut.

Prvi set bio je vrlo neizvestan, oba tenisera bila su sigurna na svoj servis, a Raonić je stigao do brejka tek u 11. gemu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

To je bilo dovoljno da u sledećem gemu na svoj servis dodje do prve set lopte, koju je i iskoristio i poveo s 1:0.

Cicipas je već u prvom gemu drugog seta izgubio na svoj servis, a prednost je Raonić potvrdio u narednom gemu.

I jedan u drugi su u nastavku dolazili do lakih poena na svoj servis, ali je prednost s početka bila dovoljna da Raonić dodje do pet set lopti.

Grk se nije predavao, spasao je četiri set lopte, ali je Raonić iskoristio petu i došao na samo set od pobede i daljeg plasmana.

Još neizvesnije bilo je u trećem setu, koji je rešen u taj-brejku.

Dva poena na svoj servis izgubio je Cicipas, poveo je Raonić s velikih 6:1, ali je iskoristio tek drugu meč loptu.

U osmini finala Kanadjanin će igrati protiv hrvatskog tenisera Marina Čilića, koji je nešto ranije eliminisao Španca Roberta Bautistu-Aguta.

Italijanski teniser Fabio Fonjini ostvario je plasman u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedio Argentinca Gvida Pelju sa 3:0 (7:6, 6:22, 6:3).

Meč je trajao dva sata i 12 minuta.

Italijan je samo u prvom setu imao težak posao, pa je poveo tek posle taj-brejka.

Obojica su bila sigurna na svoj servis tokom celog prvog seta, ali Fonjini u taj-brejku nijedan poen nije prepustio svom rivalu, te je slavio sa 7:0.

U nastavku meča igra Argentinca je znatno opala, što je italijanski teniser umeo da iskoristi i sa dva brejka u drugom setu povede s 2:0.

Treći set protekao je u nešto drugačijem ritmu. Po dva brejka vidjena su na obe strane, ali je Fonjini do istog došao i u osmom gemu.

Već u sledećem iskoristio je drugu meč loptu i upisao pobedu i dalji plasman na turniru u Australiji.

U osmini finala njegov protivnik biće Amerikanac Tenis Sandgren, koji je nešto ranije eliminisao Sema Kverija.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Rodžer Federer posle velike borbe u osmini finala AO

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2020

Treći teniser sveta Rodžer Federer plasirao se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije...Federer je posle velike borbe i više od četiri sata igre sa 3:2 u setovima (4:6, 7:6, 4:6, 6:4, 7:6) pobedio domaćeg takmičara Džona Milmana...Milman je propustio veliku priliku pošto je u taj-brejku...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.