RG: Marej ponovo na ivici ambisa, Škotlanđanin se ponovo provukao

Izvor: Vesti-online.com, 25.Maj.2016, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RG: Marej ponovo na ivici ambisa, Škotlanđanin se ponovo provukao

Drugi nosilac na Rolan Garosu Endi Marej ponovo je morao da igra pet setova kako bi zabeležio pobedu na ovom Grend slem turniru i to protiv malo poznatog Francusza Matijasa Burga, 164. tenisera sveta, - 3:2 (6:2, 21:6, 4:6, 6:2, 6:3).

Nakon što je lagano osvojio prvi set malo ko je posumnjao da bi Marej mogao da se nađe u sličnoj situaciji kao u duelu sa Radekom Štepanekom kada je morao da nadoknađuje dva seta zaostatka.

Istina ovog puta je imao nešto lakši >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zadatak pošto je 22-godišnji Burg preokrenuo na 2:1 osvojivši rutinski drugi i treći set. Problem za Mareja je bio u tome što se i publika digla na noge pa je gromoglasno pratila svaki potez domaćeg tenisera koji je igrao kao u transu.

Na vreme je Marej uspeo da se "probudi", najpre je odličnom igrom izjednačio na 2:2 osvojivši četvrti set sa 6:2, da bi u odlučujućem delu igre protivnika vrlo brzo razuverio da može bilo šta da uradi. Poveo je Škotlanđanin sa 5:1, dozvolio rivalu da mu vrati jedan brejk, ali ne i više od toga.

U sledećem kolu Marej će imati još teži zadatak pošto ga očekuje duel sa hrvatskim bombarderom Ivom Karlovićem.

Ranije tokom dana do plasmana u 3. kolo daleko lakše došli su Sten vavrinka i Kei Nišikori. Sve rezultate mečeva Rolan Garosa možete da pročitate OVDE.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

RG - Marej se opet izvukao! Dobio još jedan maratonski meč!

Izvor: Sportske.net, 25.Maj.2016

Endi Marej se neočekivano muči na startu Rolan Garosa, ali za sada ne dozvoljava senzaciju! Opet je uspeo da napravi preokret i dobije meč posle pet setova!..Posle dramatične borbe sa Radekom Štepanekom u prvom kolu, kada je od 0:2 stigao do 3:2 i plasmana u drugo kolo, Endi Marej je i u narednoj...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.