RG: Anu greške odvele u poraz

Izvor: Mondo, 02.Jun.2013, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RG: Anu greške odvele u poraz

Srpska teniserka poražena u osmini finala Rolan Garosa od Agnješke Radvanske u dva seta - 6:2, 6:4.

Ana Ivanović zaustavljena je u osmini finala grend slema, koji je jedini osvajala u karijeri.

Srpsku teniserku koja je pehar u Parizu podigla 2008, nadigrala je Agnješka Radvanska u dva seta - 6:2, 6:4.

Ivanovićeva je eliminisana zahvaljujući lošem servisu, ali, pre svega, velikom broju neiznuđenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << greški. Ona je upisala čak 33, dok je njena rivalka na drugoj strani imala samo pet!


Poljakinja je od starta ubacila Anu "u mašinu". Uprkos veoma dobrim partijama prikazanim ovih dana u Parizu, navala je Ivanoviću da igra po "njenim notama". Srpska teniserka pokušavala je da se odupre agresivnoj, ali veoma raznovrsnoj igri protivnice, ali su mahom poeni na "ivici" odlazili u aut.

Ivanovićeva je u maratonskom drugom gemu,koji je bio odlučujući za prvi set, prvi na svoj servis, uspela da spasi dve brejk lopte, ali ne i treću. Poljakinji je to odmah "dalo krila". Dobila je i sledeći gem, stigla do solidnog vođstva, a onda rutinski dobila prvi deo igre, uz još jedan brejk u osmom gemu.

Ana je i pored rezultatskog zaostatka u nastavku pokušala da promeni stvari na terenu. I to joj je pošlo za rukom - ali donekle.

Drugi set doneo je mnogo više uzbuđenja i neizvesnosti, jer je obilovao brejkovima.

Na startu drugog seta napravila je brejk, ali nije uspela i da ga potvrdi. Ona je, mahom zbog lošeg servisa, dozvolila protivnici da na njen servis povede sa 40:15, održala kratku nadu spasivši jednu brejk loptu, a onda duplom greškom omogućila Radvanskoj da stigne do izjednačenja - 1:1.

To je nije omelo. Držala se još dva gema u petom, krenula svom silom na servis Radvanske, ozbiljno joj pripretila (40:40), ali je izostao završni udarac.

Poljakinja je posle toga krenula u ofanzivu i to joj se isplatilo - napravila je brejk (4:2). I kada se ponadala četvrta igračica sveta da je to dovoljna prednost, bivša šampionka uzvratila je u velikom stilu - dobila je dva gema u nizu i poravnala rezultat (4:4).

I onda, ispostavilo se da je meč odlučila nova serija. Radvanska je uspela da dobije gem na svoj servis, što je psihološki uticalo na Anu, pa je u gemu za opstanak opet očajno servirala (opet Radvanska imala 40:15), i na tacni dala rivalki pobedu - duplom greškom.

Radvanska će se u četvrtfinalu sastati sa Sarom Erani, koja je u osmini finala bila bolja od Karle Suarez Navaro iz Španije (5:7, 6:4, 6:3).

Poljakinji je to najbolji plasman u Parizu, budući da je do sada najdalje stizala do četvrtog kola i to tri puta.

(MONDO, foto: Beta/AP/ Michel Euler)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.