Prvi let Er Srbije za Abu Dabi

Izvor: RTS, 26.Okt.2013, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi let "Er Srbije" za Abu Dabi

Iz Beograda za Abu Dabi poleće prvi avion nacionalne aviokompanije "Er Srbija". Vicepremijer Aleksandar Vučić rekao na beogradskom aerodromu da je danas važan dan za Srbiju.

Novi avion u floti "Er Srbije", "erbas A 319" danas će, posle tehničkih provera i svečane promocije, i zvanično poleteti ka Abu Dabiju sa aerodroma "Nikola Tesla". Prvi avion nosi ime najboljeg srpskog tenisera, Novaka Đokovića. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Prvi predsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je da je danas važan dan za našu zemlju, "jer smo pokazali da smo u stanju da menjamo sopstvene navike, način razmišljanja i da menjamo mnoge stvari u Srbiji".

Uveren sam da će ovo biti primer kako možemo da napravimo više od onoga nego što smo i očekivali, rekao je Vučić na pres konferenciji pre leta i zahvalio Novaku Đokoviću što je podržao nacionalnu kompaniju.

"Dobro došli na prvi korak za novi početak, prvi korak nama i kompaniji", rekao je generalni direktor "Er Srbije" Dane Kondić i poželeo svim putnicima srećan put.

U avionu za Abu Dabi biće vicepremijer Aleksamdar Vučić, ministar finansija Lazar Krstić, ministar poljoprivrede Dragan Glamočić, zamenik predsednika Komiteta Vlade za saradnju sa UAE Mlađan Dinkić, kao i novinari, gradonačelnici, dekani elektrotehničkoh fakulteta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Prvi let "Er Srbije" za Abu Dabi

Izvor: RTS, 26.Okt.2013

Prvi avion nacionalne aviokompanije "Er Srbija" sleteo na aerodrom u Abu Dabiju. Danas je važan dan za Srbiju, poručio vicepremijer Aleksandar Vučić sa beogradskog aerodroma i dodao da se naša zemlja nalazi na dobrom putu i da ju je teško zaustaviti. ..21.45 -  Prvi avion "Er Srbije" sleteo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.