Prvi let Er Srbije za Abu Dabi

Izvor: RTS, 26.Okt.2013, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi let "Er Srbije" za Abu Dabi

Prvi avion nacionalne aviokompanije "Er Srbija" sleteo na aerodrom u Abu Dabiju. Danas je važan dan za Srbiju, poručio vicepremijer Aleksandar Vučić sa beogradskog aerodroma i dodao da se naša zemlja nalazi na dobrom putu i da ju je teško zaustaviti.

21.45 -  Prvi avion "Er Srbije" sleteo na aerodrom u Abu Dabiju.

Novi avion u floti "Er Srbije", "erbas A 319", koji je u 16.45 poleteo sa aerodroma Nikola Tesla sleteo je oko 22 časa u Abu Dabi. Prvi avion >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nosi ime najboljeg srpskog tenisera, Novaka Đokovića.

Ministar pravde Ujedinjenih Arapskih Emirata dočekao je na aerodromu u Abu Dabiju prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića. 

Vučić je na konfrenciji za novinare pre leta rekao da je danas važan dan za našu zemlju, "jer smo pokazali da smo u stanju da menjamo sopstvene navike, način razmišljanja i da menjamo mnoge stvari u Srbiji".

Uveren sam da će ovo biti primer kako možemo da napravimo više od onoga nego što smo i očekivali, rekao je Vučić i zahvalio Novaku Đokoviću što je podržao nacionalnu kompaniju ali mu je i poručio da se ne sekira zbog "ostrašćenih napada".

"Kao što njegovu ljubav prema Srbiji niko ne može da uništi, neće moći ni ljubav običnih građana da unište ni prema svojoj nacionalnoj kompaniji pa ni prema gospodinu Đokoviću", naveo je Vučić.

Vicepremijer je zahvalio i medijima koji su na korektan način izveštavili, kao i profesorima sa beogradskog, niškog i novosadskog univerziteta koji će putovati u Abu Dabi i koji će razgovarati sa ljudima iz kompanije "Mubadala".

"Suština ovog puta je da dovedemo nove investitore i da imamo više ovakvih predstavljanja kao što je „Er Srbija", naveo je Vučić i podsetio da su potpisana dva memoranduma za komponente za aviodelove i istraživački centar, posle koga bi trbalo da se razvije i fabrika čipova.

"Ako to uspomemo možemo da kažemo da je Srbija veliki posao obavila i da je teško zaustaviti je na tom izuzetno dobrom putu", zaključio je Vučić i putnicima poželeo srećan put.

Prethodno se prisutnima obratio i generalni direktor "Er Srbije" Dane Kondić.

"Dobro došli na prvi korak za novi početak, prvi korak nama i kompaniji", rekao je Kondić i poželeo svim putnicima srećan put.

U avionu za Abu Dabi biće vicepremijer Aleksamdar Vučić, ministar finansija Lazar Krstić, ministar poljoprivrede Dragan Glamočić, zamenik predsednika Komiteta Vlade za saradnju sa UAE Mlađan Dinkić, kao i novinari, gradonačelnici, dekani elektrotehničkoh fakulteta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.