Prošetaću Novaka po Moskvi i terenu

Izvor: Blic, 07.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prošetaću Novaka po Moskvi i terenu

Dok naši najbolji teniseri spremaju plan kojim će eliminisati Rusiju iz Svetske grupe Dejvis kupa, dotle domaćini u veoma opuštenoj atmosferi veličaju svoj kvalitet. Posebno inspirisani činjenicom da su osvojili dva trofeja u poslednjih šest godina, najbolji teniseri Rusije otvoreno su pred današnji žreb (11 časova po srpskom vremenu) razgovarali o duelu sa selekcijom Srbije, koja debituje u društvu najboljih.

Po pravilu, najzabavniji je bio Marat Safin, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << povratnik u „zbornaju komandu". - Kažete da je Đoković prvi put u našem gradu? Rado ću ga povesti u obilazak grada da vidi Kremlj, „Boljšoj teatar" i ostale znamenitosti, mada bih iskreno više voleo da ga pobedim na terenu i pokažem mu ko je bolji - našalio se Safin.

Bivši svetski broj jedan se, zatim, uozbiljio.

- Srbija se može smatrati „zelenom" reprezentacijom, jer prvi put nastupa u Svetskoj grupi Dejvis kupa. Međutim, pogledajte kakve igrače imaju u svom sastavu. Počev od Novaka, koji je osvojio Australijen open, preko talentovanog Janka Tipsarevića koji je više od četiri sata mučio Federera, pa sve do Nenada Zimonjića, jednog od najboljih dubl tenisera na svetu. Dakle, jasno je da ovo neće biti šetnja po parku za nas - konstatovao je Safin.

Priznanje našem najboljem teniseru odao je i selektor ruskog tima Šamil Tarpiščev.

- Neki će se setiti mojih reči prošle godine, kada sam rekao da Đoković ima potencijal da zameni Federera na prvom mestu. Takođe, on može da pobedi svakog našeg igrača, od Davidenka do Safina, što nas navodi na zaključak da će ovo biti izuzetno težak duel - konstatovao je Tarpiščev.

Kada su u pitanju naši teniseri, ruske medije najviše je zanimalo u kakvom su odnosu Đoković i Šarapova.

- To je jedno od najčešće postavljanih pitanja, ali ponoviću još jednom da smo Marija i ja samo prijatelji! Mnogi moju glumu na terenu smatraju provokacijom, ali to mi nikada nije bio cilj. Suština je da je potrebno nekada zabaviti publiku mimo teniskih poteza i drago mi je da se navijačima to sviđa. Iako su dve nedelje u Australiji bile veoma naporne, Novak ne oseća posledice umora.

- Bilo je umora posle turnira, ali našao sam vremena i za odmor. Naporno sam trenirao poslednjih meseci i taj trud mi se vratio u vidu osvojene titule u Melburnu. Sada sam ovde u Moskvi sa reprezentacijom i osećam timski borbeni duh koji me izuzetno motiviše. Poštujemo rivala, ali ga se ne plašimo jer Srbija ima ogromnu želju da se prikaže svetu u lepom izdanju - jasan je bio Đoković.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.