Progovorila i Dona o Kirjosu

Izvor: Mondo, 19.Avg.2015, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Progovorila i Dona o Kirjosu

Hrvatska teniserka Dona Vekić, koja je ničim izazvana umešana u slučaj "Kirjos vs Vavrinka" oglasila se povodom incidenta koji je izazvao veliku buru. I Rodžer Federer izneo svoje mišljenje o prostakluku Australijanca

Foto: Julian Finney/Guliver/Getty Images i AP Photo/Lionel Cironneau

  Nik Kirjos napravio je pravi skandal kada se usred meča na mastersu u Montrealu vulgarnim rečima obratio Stanislasu Vavrinki.

Mladi Australijanac se pravdao rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je ružne stvari na račun Vavrinkine devojke Done Vekić izgovorio u žaru borbe, ali to niko nije prihvatio kao argument kojim bi opravdao nesportsko i nekulturno ponašanje.

Udruženje teniskih profesionalaca kaznio je Kirjosa sa 10.000 dolara, a brojni treneri i teniseri, uključujući i Novaka Đokovića kritikovali su ponašanje australijskog igrača.

Posle dugog ćutanja oglasila se i Dona Vekić.

"Zaista mi nije lako posle svega što se dogodilo, ali pokušavam da se skoncentrišem na tenis i moj naredni meč", rekla je za kanadski "Provans" hrvatska teniserka, koja je već nekoliko meseci u vezi sa Stenom Vavrinkom.

Dona je rekla da još uvek nije razgovarala sa ljudima koji su umešani u priču koja je nekoliko dana punila naslovne strane.

"Ne, nisam razgovarala sa Kirjosom, ali to je veoma razočaravajuća stvar koja se dešava u našem sportu. Nadam se da se to neće više ponoviti, jer to nije dobra slika za tenis", istakla je Vekić.

Dona je dodala da se nada da će Kirjos naučiti nešto iz incidenta koji je napravio.

Kirjos se javno izvinio Vavrinki zbog skandala koji je izazvao, nakon što je Švajcarac priznao da nije reagovao na samom terenu, ali da je posle predaje meča imao šta da kaže bezobraznom rivalu u svlačionici.

Vavrinkin zemljak i teniser koji je osvojio najviše grend slem trofeja u istoriji, Rodžer Federer, istakao je da je Kirjos preterao.

"Svi se slažemo da je Kirjos prešao granicu. Nismo navikli na takvu vrstu razgovora u tenisu. Znam da se u drugim sportovima to često dešava, možda je i uobičajeno, ali u tenisu zaista ne", rekao je pred početak turnira u Sinsinatiju Federer.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.