Pribojski Rolan Garos

Izvor: RTS, 12.Jun.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pribojski Rolan Garos

Godinu dana po izgradnji teniskog terena u Priboju, za koji su sredstva dobijena iz fondacije Novaka Đoković, najmlađi sportski klub na Limu, okuplja 60 članova spremnih da krenu put uspeha srpskih tenisera.
Bez dileme, oni su ovde najpopularniji. Kao da  zaista igraju finale Rolan garosa, Luka i Aleksandar  na terenu menjaju svoja za imena velikana.

U jednom su svi složni - u izboru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << idola. Najmlađa među njima, Milica, iako ima pet godina, već ima uzor.
Za sada su ograničeni na rad tokom leta, ali kako je interesovanje za ovaj sport veliko, u planu je da se postojeći teren natkrije, da bi im sezona treniranja bila produžena i na jesen i zimu.
A teniski teren u Priboju izgrađen je davne 1880 godine. Beli sport stigao je samo tri godine posle Vimbldona, sa Austrougarskim oficirima i na prečas osvojio varoš na Limu. Bio je to i prvi teniski teren u tadašnjoj Srbiji, u Beogradu će početi da se igra tek 12 godina kasnije.
Nedugo potom, teren na Zelencu, ustupa mesto novim građevinama. I sve do pre dve godine, Pribojci su čekali da opet zaživi beli sport.
Deci Priboja, obezbeđeni su i rekviziti i sva druga oprema. Uz  Amelu Terzić i Miloša Raovića,  grad na Limu ima priliku da svetu sporta, sa ovog terena, možda pošalje još nekoliko imena koja će ući u istoriju.
rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.