Prestup

Izvor: Glas javnosti, 14.Sep.2009, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prestup

AmeriČka teniserka Serena Vilijams pretila je linijskom sudiji tokom polufinalnog meča Ju-Es opena protiv Kim Klajsters (6:4, 7:5) zbog čega bi mogla da bude žestoko kažnjena, ne samo od Internacionalne teniske federacije finansijski i suspenzijom, već i da odgovara pred zakonom. Prošlogodišnja šampionka njujorškog grend slema izgubila je prvi set sa 6:4 od Belgijanke i tada je raznela reket o podlogu. Automatski je dobila >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << prvu javnu opomenu. U drugom setu pri rezultatu 6:5 (15:30) Serena je servirala da ostane u meču. Međutim, drugi put u meču, linijski sudija izriče prestup na drugi servis Vilijamsove, što je automatski značilo da je rezultat 15:40 i da Klajsters ima dve meč lopte. Serena pokušava da se suzdrži, ali nakon pripreme za servis kod meč lopte okreće se ka linijskom sudiji i upućuje joj salvu pogrdnih reči.

Uspeh u senci skandala

Skandal koji je izazvala Serena Vilijams potpuno je u zapećak stavio uspeh Kim Klajsters, koja igra tek treći turnir posle dvogodišnje pauze zbog rođenja deteta. Belgijanka se u finalu sastala sa devetom nositeljkom, Karolin Voznijacki, koja je u prvom polufinalu lako (6:3, 6:3) pobedila senzaciju iz Belgije Aninu Vikmajer. Voznijacki, koja takođe ima 19 godina, ove sezone osvojila je već tri titule, a u nedelju rano ujutru po srednjoevropskom vremenu postala je prva Dankinja, koja se plasirala u finale nekog gren slem turnira.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.