Pre šest godina dvojica igrača promenila su tenis

Izvor: B92, 24.Jun.2016, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pre šest godina dvojica igrača promenila su tenis

Na današnji dan pre šest godina završen je najduži meč u istoriji tenisa, kažemo završen jer je počeo dva dana ranije.

U istoriju tenisa kao igrači koji su učestvovali u najdužem susretu ušli su Amerikanac Džon Izner i Nikolas Mau iz Francuske.

Nakon 11 časova i 5 minuta igre tokom 3 dana, Izner je slavio rezultatom 6:4, 3:6, 6:7, 7:6, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 70:68.

Meč je počeo u 18:18 časova, u utorak 22. juna 2010. godine, a prekinut je zbog mraka pri rezultatu 2-2 u setovima. Čak ni tada ništa nije nagoveštavalo da ćemo prisustvovati jedinstvenom trenutku.

Narednog dana vratili su se na teren u 14.05, počeo je peti set, igralo se, ali kraj se nije naslućivao. Ljudi su trljali oči ne verujući koji je rezultat na semaforu, brejkova nije bilo, a u 17.45 meč je zvanično postao najduži u istoriji, i to pri rezultatu 32:32.

Još nismo bili ni blizu kraja, čak se i semafor pokvario pri rezultatu 47:47, a igra je po drugi put prekinuta u 21.09 pri rezultatu 59:59. Endi Rodik posle tog dana sunarodniku doneo piletinu, pire krompir i tri kutije pice, dok je dodatak bio 12 ‘big mekova’.

Konačno, 24. juna u 15.40 meč je iznova počeo, igralo se još 67 minuta, da bi Izner napokon došao do pobede sa nestvarnih 70:68 u petom setu.

„Kada sam odlazio sa terena, zaista sam mislio da je u pitanju san, bio samo potpuno van sebe i nisam mislio da je moguće da se tako nešto dogodi“, rekao je Džon posle trijumfa.

Poslednji set je trajao 8 sati i 11 minuta.

„Samo sam ubacivao servis i pokušavao da napravim ’viner’ forhendom. Bio sam toliko umoran, nisam mogao da se koncentrišem, nisam bio svestan kroz šta prolazim. Nisam više ni pratio rezultat, posle recimo 25:25, zaboravio sam na rezultat“.

Tom prilikom ponovo je aktuelizovana priča o taj brejku u petom setu Vimbldona.

„Ništa slično ovome neće se ponoviti ikada. Neće doći ni blizu, tako da mislim da bi stvari trebalo da ostanu onakve kakve su“, naveo je tada Izner.

Njegov protivnik nije bio zadovoljan što je izgubio, ali zna da će zauvek biti upisan u istorijske knjige ‘belog sporta’.

„To je bio najveći trenutak u mom životu“, priznao je Mau, a onda opisao kako se osećao na terenu.

„Kada smo došli do 6-6 bili smo samo Džon, moj tim i ja, niko drugi. Nisam čuo publiku, postojao je samo taj trenutak. Nisam mislio o prethodnom poenu, niti o onom koji sledi. Samo sam živeo dati momenat. Uopšte se nisam plašio, a nivo koncentracije i svesnosti bio je izuzetno visok. Normalno, to nije trajalo predugo, ali u tom trenutku sam ga održao dosta dugačko“.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.