Poznate rivalke AI i JJ u Berlinu

Izvor: B92, 06.Maj.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznate rivalke AI i JJ u Berlinu



U drugom kolu WTA turnira u Berlinu najbolja srpska teniserka Ana Ivanović igraće protiv Akgul Amanmuradove iz Uzbekistana, koja je u prvom kolu pobedila Fancuskinju Aravan Rezai rezultatom 7:5, 7:5, dok će se Jelena Janković sastati sa Kineskinjom Šuai Peng, koja je na startu savladala Amerikanku Džil Krejbas sa 7:6 (7:4), 5;7, 6:0.

Ivanović na ovom turniru brani titulu, a protiv 24-godišnje Uzbekistanke, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja na WTA listi zauzima 65. mesto, što joj je i najbolji plasman u karijeri, do sada nije igrala. Amanmuradova do sada nije imala zapaženijih rezultata i u karijeri nije osvojila nijednu titulu.

Janković se, s druge strane, sastaje sa starom poznanicom, protiv koje je do sada igrala pet puta i sve mečeve je dobila. Peng, 22, se na poslednjoj WTA listi nalazi na 68. mestu, a najbolji plasman imala je pre tri godine, kada je bila 31. teniserka sveta.

Od pet mečeva koje su Janković i Peng odigrale, samo jednom, prošle godine upravo u Berlinu, igrao se treći set. Kineskinja je tada bila najbliža pobedi, pošto je u odlučujućem setu vodila 3:2, ali je zbog povrede bila primorana da preda meč.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.