Poražavajuća slika sa RG: Pad interesovanja za ženski tenis, VIP lože zvrjale prazne

Izvor: B92, 11.Jun.2023, 18:20

Poražavajuća slika sa RG: Pad interesovanja za ženski tenis, VIP lože zvrjale prazne

Ovogodišnji Grend Slem u Parizu nekima sa kupljenim ulaznicama nije bio preterano interesantan pa su napuštali svoja mesta usred mečeva.

Dokaz za to su i redovno praznjikave takozvane korporativne lože iz kojih su mečeve u Parizu posmatrali vlasnici skupljih karata. Međutim, oni su često imali važnija posla nego da gledaju duele i u muškoj i u ženskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konkuenciji - preči im je bio aperitiv u loundž baru, slasna zakuska ili već nešto treće.

Iako je direktorka turnira Ameili Moresmo izjavila da je na ovogodišnjem Rolan Garosu oboren rekord po broju gledalaca u odnosu na prethodnu godinu - ove 630.000 gledalac, prošle 613.000 - utisak su pokvarile prazne lože tokom velikog broja mečeva.

Bilo je slučajeva kada su ta mesta zvrjila prazna i za vreme polufinala Alkarasa i Đokovića.

"Ljubitelji" tenisa koji su kupili ulaznice za taj VIP sektor stadiona jednostavno su u nekom trenutku odlazili da se okrepe, i nije ih bilo dugo vremena. Neki se nisu ni vraćali.

Dešava se i da prošetaju kompleksom ukoliko im se meč učini dosadnim.

Isti slučaj je bio i za vreme drugog polufinala između Kaspera Ruda i Aleksandera Zvereva - VIP mesta su bila gotovo prazna što se jasno moglo videti i tokom prenosa.

Kao što je poznato, ulaznice za korporativne lože uglavnom sponzori nude svojim partnerima i prijateljima.

Ono što je bilo još očiglednije tokom trajanja turnira, jeste pad zainteresovanosti za mečeve u žensko konkurenciji. Dame, bez obzira o kojim imenima je reč, su redovno igrale pred polupraznim tribinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.