Poraz Jankovićeve u Dohi

Izvor: B92, 22.Feb.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Jankovićeve u Dohi



Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasirala se u polufinale WTA turnira u Dohi, pošto je u četvrtfinalu izgubila od Kineskinje Na Li u dva seta 6:3, 6:4. Naša igračica u Kataru je bila postavljena za treću nositeljku. Kineskinja, koja je prošlog meseca osvojila turnir na Zlatnoj obali, pre Jankovićeve u Dohi je pobedila Anu Čakvetadze i Šahar Per. Njena protivnica u polufinalu biće Vera Zvonareva, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je pobedila Sibil Bamer sa 2:6, 6:2, 6:0.

Marija Šarapova uspela je da lagano savlada Karolinu Voznijacki iz Danske sa 6:0, 6:1. 20-godišnja Ruskinja, koja je prošlog meseca osvojila Otvoreno prvenstvo Australije bez izgubljenog seta, ove sezone ima skor 12-0 i ne pokazuje znake umora.

Iako je Karolina Voznijacki iznenadila Marion Bartoli u drugom kolu, 17-godišnja igračica nije bila dostojna rivalka petoj igračici sveta. Meč je trajao 60 minuta, a Šarapova je realizovala 81 odsto prvog servisa.

Njena naredna protivnica biće Poljakinja Anješka Radvanska, koja je bila bolja od Slovakinje Dominike Čibulkove sa 6:4, 6:7(1:7), 6:4.

Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 2,5 miliona dolara, a pobednici će pripasti 414.000.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.