Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021, 16:44

Poraz Đerea u finalu Kaljarija

Iako je dobio prvi set protiv Sonega - 1:2

Šteta, šteta... Bio je Laslo Đere blizu osvajanja treće ATP titule, blizu odbrane krune na Sardiniji, ali je u Kaljariju u finalu poražen od Lorenca Sonega s 1:2. Po setovima je bilo 6:2, 6:7, 4:6.

Sve je počelo idealno po srpskog tenisera, dobio je prvi set sa 6:2 i tako nastavio sjajnu igru iz polufinala protiv Basilašvilija. Sve je funkcionisalo dobro, a onda je u nastavku usledio pad. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Tačnije, suštinski je najvažniji gem meča bio u taj-brejku drugog seta koji je Sonego dobios a 7:5, a kasnije i treći set sa 6:4.

U poslednjem setu nije održao koncentraciju, dopustio je brejk u petom gemu i dopustio Sonegu da se domogne titule u singlu.

Imao je Đere već u narednom gemu priliku da uzvrati, jer je došao do brejk lopte, ali je nije iskoristio, pa je Sonego sačuvao brejk prednosti i slavio u ovom tročasovnom maratonu.

Zaista se može reći da je ovo bio iscrpljujuć meč, prilično i dramatičan, trajao je više od tri sata, a na kraju Sonego slavi pobedu.

Bez obzira na poraz, može se reći da je ovo bila uspešna sedmica za srpskog tenisera.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.