Izvor: RTS, 11.Apr.2021, 16:34

Sonego nadigrao Đerea u Kaljariju

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da odbrani titulu na turniru iz serije 250 u Kaljariju, jer je u finalu izgubio od domaćeg tenisera Lorenca Sonega sa 2:1 (2:6;7:6/7:5/;6:4).
Italijan Lorenco Sonego je do pobede nad đereom došao posle rezultatskog preokreta i nešto više od tri sata igre.

Naš teniser je dobro i samouvereno ušao u meč sa domaćim teniserom koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trenutno 34. na svetskoj listi i za dvadeset mesta je bilje plasiran od njega.
Već na samom startu meča, na prvom servis gemu suparnika, Đere je izborio dve brejk šanse od kojih je drugu pretvorio u vođstvo od 1:0 u gemovima.
Domaći teniser je žestoko uzvratio i na prvom servisu Đerea izborio čak tri brejk šanse ali nije uspeo ni jednu da realizuje za izjednačenje, a naš teniser je uspeoda prvi set osvoji sa 6:2.

U drugom setu bilo je nekoliko preokreta, a italijanski teniser je uspeo da prvi dođe do prednosti. Na drugom servis genu Đerea prvi šansu za brejk osvaja Sonego i uspeva da je iskoristi za vođstvo od 4:1. Naš teniser ipak uspeva da načini preokret, dođe do izjedačenja, a potom pri rezultatu 5:5 i do nove brejk šanse ali je nije iskoristio, pa se ušlo u taj brejk. Italijanski teniser je uspeo da osvoji taj brejk sa 7:5 i meč uveo u treći odlučujući set.
Do odlučujuće prednosti u poslednjem setu Italijan dolazi na trećem servis gemu Đerea i potom sigurno vodi set do konačne pobede i osvajanja titule na turniru u Kaljariju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poraz Đerea u finalu Kaljarija

Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021

Iako je dobio prvi set protiv Sonega - 1:2..Šteta, šteta.. Bio je Laslo Đere blizu osvajanja treće ATP titule, blizu odbrane krune na Sardiniji, ali je u Kaljariju u finalu poražen od Lorenca Sonega s 1:2. Po setovima je bilo 6:2, 6:7, 4:6...Sve je počelo idealno po srpskog tenisera, dobio je prvi...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.