Pobednicima Vimbldona 2,85 miliona dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2015, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobednicima Vimbldona 2,85 miliona dolara

Nagradni fond Vimbldona ove godine povećan je za sedam odsto, što znači da će pobednici u obe konkurencije dobiti rekordnu sumu od po 1,88 miliona funti, odnosno po 2,85 miliona dolara.

Organizatori Otvorenog prvenstva Engleske saopštili su da ukupni nagradni fond nakon povećanja iznosi 40,60 miliona dolara, što je "najveći iznos predviđen za nagrade u istoriji profesionalnog tenisa".

Prethodni rekord >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u iznosu nagrada držao je prošlogodišnji US Open sa ukupno 38,25 miliona dolara.

Prošlogodišnji pobednici Vimbldona Novak Đoković i Petra Kvitova bili su nagrađeni sa po 1,76 miliona funti.

Turnir u Vimbldonu igra se od 29. juna do 12. jula, a pauza između Rolan Garosa i Otvorenog prvenstva Engleske prvi put u istoriji produžena je sa dve, na tri nedelje.
Pogledaj vesti o: US Open,   Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rekordni nagradni fond na Vimbldonu

Izvor: B92, 28.Apr.2015

Nagradni fond Vimbldona porastao je ove godine za sedam odsto, tako da će pobednici u ženskom i muškom singlu dobiti po 1,88 miliona funti...Kako je saopšteno iz organizacije, ukupan nagradni fond na trećem Gren slemu sezone biće 26,75 miliona funti..."To će biti najveći nagradni fond ikada u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.