Pobedila tradicija: Rolan Garos ostaje

Izvor: Blic, 13.Feb.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobedila tradicija: Rolan Garos ostaje

Francuska teniska federacija je odlučila da Otvoreno prvenstvo Francuske nastavi da se organizuje na postojećim terenima, umesto da se preseli 2016. godine.

Glasanjem je konačno odbačen predlog da se čuveni turnir izmesti u pregrađe Pariza, već je odlučeno da sa pristupi renoviranju i Rolan Garos proširi sa 8,5 na 13,5 hektara.

Rolan Garos, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "najmanji" od četiri grend slema, prema ocenama mnogih je potpuno zastareo, ali čak ni podrška Ameli Morezmo nije omogućila da se on preseli na jednu od tri ponuđene lokacije.

"Mislim da centar Pariza ne pruža mogućnosti da se Rolan Garos dovoljno razvije. Mi smo najmanji, a mislim da je neophodno da imamo šansu da rastemo", rekla je Morezmo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.