Pobeda Jankovićeve u trećem kolu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Jankovićeve u trećem kolu

MELBURN - Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je jutros u trećem kolu u Melburnu savladala Japanku Aji Sugijamu sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Duel prvog i 26. nosioca na turniru trajao je 100 minuta.

U prvom setu Jankovićeva je iskoristila dve od tri brejk lopte, dok je Japanka samo jednom oduzela servis srpskoj teniserki.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Jankovićeva je u sedmom gemu drugog seta napravila još jedan brejk, a zatim povela sa 5:3, da bi meč završila dobrom igrom na svoj servis.

Izuzetno težak meč

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković rekla je da je meč protiv Japanke Aji Sugijame bio izuzetno težak, ali je ocenila da polako, ali sigurno ulazi u pobednički ritam.

"Kao i svi prethodni mečevi protiv Sugijame, i ovaj je bio veoma težak. Ona je iskusna i kvalitetna teniserka, tako da sam morala pošteno da se izborim za svaki poen", izjavila je Jankovićeva na konferenciji za novinare posle meča.

Jankovićeva je sličan, veoma naporan meč, imala u drugom kolu protiv Belgijanke Kirsten Flipkens.

U svom prepoznatljivom ritmu

"Ovo mi je tek treći meč u godini, imala sam dosta dugu pauzu po završetku prošle sezone. Ipak, malo po malo ulazim u svoj prepoznatljivi ritam", objasnila je ona.

Iako nije bila u potpunosti zadovoljna prikazanom igrom protiv Japanke, Jankovićeva je zaključila da je najvažniji plasman u osminu finala.

"Zaista mi je drago što sam uspela da pobedim u ovakvom meču", dodala je ona.

Jankovićeva će u osmini finala igrati protiv Francuskinje Marion Bartoli, koja je postavljena za 16. nosica na turniru.

Srpska i francuska teniserka do sada su međusobno igrale šest puta i svaka ima po tri pobede.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.