Izvor: Vostok.rs, 14.Jul.2019, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peta titula za Novaka na Vimbldonu!

Novak Đoković odbranio je titulu na Vimbldonu i došao do 16. gren slem trofeja u karijeri!
U velikom finalu najprestižnijeg turnira najbolji teniser sveta je posle četiri časa i 57 minuta neverovatne drame srušio Švajcarca Rodžera Federera (2) rezultatom 7:6 (7:5), 1:6, 7:6 (7:4), 4:6, 13:12 (7:3) i došao do petog Vimbldona u karijeri.
Federer je agresivnije ušao u meč od Novaka. Uspeo je srpski teniser da odoli napadima Švajcarca, spasi jedinu brejk loptu u četvrtom gemu i set dovede do taj-brejka. Iako je najpre poveo sa 3:1, zatim dozvolio Federeru da veže četiri poena za 3:5, Novak je sa dva mini brejka u nastavku uspeo da set pripiše na svoju stranu (7:5) posle 58 minuta.
Drugi set u potpunosti je protekao u znaku Rodžera Federera. Novaku se nije ukazala nijedna brejk šansa, dok je švajcarski teniser čak tri puta profitirao na servis Srbina. 1:6 posle 25 minuta.
Slično uvodnom periodu igre situacija na terenu se odvijala i u trećem setu. Novak je pri vođstvu Federera od 5:4 spasio jednu brejk-set loptu i ponovo izborio igranje taj-brejka. Branilac titule je kada je to bilo najvažnije pročitao igru Federera, stigao do ubedljivih 5:1, što je bilo dovoljno da dođe do vođstva u setovima od 2:1 iako mu se tokom prva tri seta nije ukazala nijedna šansa za brejk.
U četvrtom setu se nastavio trend – neparne setove dobija Novak, parne Rodžer. Sa dva brejka, u petom i sedmom gemu, Švajcarac je poveo sa 5:2 i servirao za 2:2 u setovima. Novaku se konačno posle dva časa i 47 minuta ukazala prva, zatim i druga brejk šansa, koju je iskoristio i smanjio rezultat na 5:3, potom i 5:4. Federer nije dozvolio iznenađenje u narednom i posle 40 minuta igre stigao je do novog izjednačenja.
Prva osetna prednost u odlučujućem setu pripala je Novaku koji je šestom gemu iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 4:2. Federer je već u sledećem uzvratio na isti način, potom i izjednačio na 4:4. Švajcarac je u petnaestom gemu oduzeo Novaku servis i pri vođstvu od 8:7 servirao za deveti Vimbldon. Novak to nije dozvolio već je na neverovatan način vratio brejk i drama se nastavila, 9:9. Nešto kasnije Novak je spasio još dve brejk lopte i pri rezultatu 12:12 premijerno je odigrano po novim pravilima. Još jedan taj-brejk i još jednom u znaku Novaka (7:3) koji je i treći put u finalu Vimbldona nadigrao Rodžera Federera (posle 2014. i 2015. godine).
Statistika: as poeni (10-25), dvostruke servis greške (9-6), direktni poeni (54-94), neiznuđene greške (52-61), broj osvojenih poena (203-218).
novakdjokovic.com, foto: Profimedia
 

Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ĐOKOVIĆ POSLE LUDOG FINALA: Sanjao sam da ću biti ovde sa sinom i roditeljima! Rodžer me inspiriše i mnogo ga poštujem

Izvor: Kurir, 14.Jul.2019

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković je posle više od pet sati tenisa i neverovatnog preokreta savladao Švajcarca Rodžera Federera 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12 i osvojio petu titulu na Vimbldonu. 

Nastavak na Kurir...

Novak Đoković ponovo osvojio Vimbldon

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jul.2019

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković osvojio je svoju petu titulu na Vimbldonu. Đoković je u finalu savladao Rodžera Federera sa 3:2 (7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12). Finalni susret na centralnom terenu „Ol Ingland klaba" trajao je tačno pet sati, i bio je to drugi najduži finalni meč...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.