Pašanski u polufinalu Napulja

Izvor: B92, 01.Okt.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pašanski u polufinalu Napulja

Srpski teniser Boris Pašanski plasirao se u polufinale čelendžera u Napulju, pošto je u četvrtfinalu pobedio Italijana Potita Staraćea sa 6:4, 6:7 (4:7), 6:3.

Srpski teniser će u polufinalu igrati protiv 184. tenisera na svetu, Austrijanca Andreasa Hajdera-Maurera.

On je prethodno eliminisao Uzbekistanca Faruka Dustova sa 6:3, 6:4.0. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pašanski je do trijumfa nad 49. igračem na ATP listi stigao potpuno zasluženo. Odigrao je hrabro, uz dobar servis, pa prvi nosilac ni u jednom trenutku nije uspeo da nametne svoju igru.

U prvom setu odlučio je brejk Pašanskog u sedmom gemu, dok su u drugom viđena četiri brejka, po dva na obe strane, pa je pobednik odlučen u taj brejku. Staraće je u doigravanju bio mnogo sigurniji pa je izjednačio na 1:1 u setovima.

Odlučujući set Pašanski je odigrao sjajno - napravio je brejk u drugom gemu i poveo 2:0, a zahvaljujući izvanrednim servisima do kraja meča protivniku nije dozvolio nijednu priliku za brejk.

Plasmanom u polufinale Pašanski je zaradio 33 poena i na narednoj ATP listi mogao bi da popravi plasman za oko sto mesta. On je trenutno je 478. igrač sveta.

Čelindžer u Napulju igra se za nagradni fond od 42.500 dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.