Pančevo u znaku tenisa

Izvor: RTS, 29.Avg.2019, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo u znaku tenisa

Na terenima sportskog centra "Mladost" u Pančevu igra se 23. ITF turnir za tenisere i teniserke do 18 godina. Učestvuje više od šezdeset takmičara iz celog sveta.
Nema sumnje da ćemo neke od ovih igrača uskoro gledati i na najvećim teniskim terenima, jer su naši najbolji teniseri koji ovih dana igraju na Otvorenom prvenstvu Amerike morali prvo da se dokažu na ovom turniru.
 
Konkurencija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je izuzetno jaka, a prvi nosioci su Ana Marija Tot iz Mađarske i Marat Šaripov iz Rusije, dok se od tenisera iz Srbije najviše očekuje od Stefana Popovića.
"Bili smo pre mesec dana sa reprezentacijom drugi u Evropi i odmah nakon toga sam počeo pripremne za ovaj turnir. Očekivanja su velika kao i uvek", kaže Stefan Popović, iz TK Crvena zvezda.
Turnir u Pančevu je trenutno 2. kategorije i veoma je značajan za naše igrače jer dobrom igrom mogu u svojoj zemlji da osvoje bodove koji im mnogo znače za dobar plasman na rang-listi:
"Ovaj turnir se organizuje na visokom nivou i od Svetske teniske federacije dobili smo ponudu da preraste 2020. godine u turnir prve kategorije, a to je praktično najveći rang takmičenja za juniore, odmah posle Grend slema", kaže Aleksandar Bolić, Sportski direktor TSS.
Mladen Vuković, sportski direktor TK Dinamo kaže da je organizacija velika: "Sve mora da se zna na vreme, igračima moramo da obezbedimo smeštaj, ishranu, mora da se zna ko im španuje rekete i da im se obezbedi oporavak i prevoz pre i posle meča."
Ako ovaj turnir preraste u prvu kategoriju, biće jedini takav za juniore u Srbiji, a teniski klub "Dinamo" koji ove godine slavi 100 godina postojanja na taj način dobiće i najlepši poklon od Svetske teniske federacije.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pančevo ugostilo 60 juniora u tenisu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2019, 12:42

Pančevo je ovih dana u znaku tenisa jer se na terenima Sportskog centra "Mladost" održava turnir za juniore koji je okupio više od 60 igrača iz celog sveta...Na terenima sportskog centra mladost u Pančevu organizovan je 23. ITF turnir za tenisere i teniserke do 18 godina na kome učestvuju takmičari...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.