30. avgust  2019. 12.37  | Izvor: RTV (Snežana Filipović)

Pančevo ugostilo 60 juniora u tenisu

PANČEVO -

Pančevo je ovih dana u znaku tenisa jer se na terenima Sportskog centra "Mladost" održava turnir za juniore koji je okupio više od 60 igrača iz celog sveta.

 

Na terenima sportskog centra mladost u Pančevu organizovan je 23. ITF turnir za tenisere i teniserke do 18 godina na kome učestvuju takmičari iz dvadeset zemalja. Konkurencija je veoma jaka a prvi nosioci su Ana Marija Tot iz Mađarske i Marat Šaripov iz Rusije. Na turniru učestvuje i Stefan Popović trenutno jedan od najperspektivnijih mladih srpskih tenisera .

"Bili smo pre mesec dana sa reprezentacijom drugi u Evropi i odmah nakon toga počeo sam pripreme za ovaj turnir. Očekivanja su velika kao i uvek", rekao je za RTV Stefan Popović.

Turnir u Pančevu veoma je značajan za mlade igrače što potvrđuje i podatak da su najbolji srpski teniseri kao juniori učestvovali ovde.

"Turnir je važan za mlade igrače , druge je kategorije i dobrom igrom mogu u svojoj zemlji da osvoje bodove koji im mnogo znače za dobar plasman na rang listi puno poena", objašnjava za RTV Aleksandar Bolić- Sportski direktor TSS. 

Mladen Vuković, sportski direktor TK Dinamo  kaže:

"Fantastična je stvaršto ima sigurnih najava od Svetske teniske federacije da će ovaj turnir od 2020 te godine da preraste u turnir prve kategorije a to je najveći rang takmičenja za juniore odmah posle Grend slema.To je odlično za naš klub i za celu Srbiju."

Ako tenisko nadmetanje u Pančevu preraste u turnir prve kategorije kao što je najavljeno biće to najbolji poklon za pančevački teniski klub Dinamo koji obeležava 100 godina postojanja.