Izvor: Luftika.rs, 29.Jan.2023, 09:28

Ovako je izgledao Novakov put do finala i borbe za 10. titulu u Melburnu

Srpski teniser Novak Đoković igraće od 09.30 svoje 33. Grend slem finale kada se sastane sa Stefanosom Cicipasom u meču za titulu Australijan opena.
To je prilika da peti teniser sveta stigne ne samo do prvog mesta ATP liste, već i 10. titule u Melburnu i poravnanja sa Rafaelom Nadalom na vrhu liste igrača sa najvećim brojem titula na četiri najveća turnira >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << (22).
Redom je eliminisao Karbaljesa Baenu, Kuakoa, Dimitrova, De Minora, Rubljov i Pol, a tokom poslednja tri od tih mečeva je izgubio samo 20 gemova, podseća B92.
Tako se pridružio Ivanu Lendlu (20, 1990) i Andreu Agasiju (16, 2003), kao tek treći igrač kojem je nešto poput toga uspelo u Open eri na Australijan openu.
Kada smo već kod legendarnog američkog tenisera, Đoković ga je na ovogodišnjem izdanju turnira nadmašio.
Reč je o najdužem nizu pobeda u Melburnu u Open Eri kojih Đoković ima 27, a Agasi jednu manje nakupljenih u periodu od 2000. do 2004. godine. Đokovićev niz traje od 2019. godine i možda bi bio i duži da je igrao prošle godine.
Naposlsetku, Đoković je postao četvrti najstartiji igrač u profesionalnoj istoriji tenisa koji je stigao do finala u Australiji.
Stariji od njega bili su samo Ken Rouzvol (1971, 1972), Mal Anderson (1972) i Rodžer Federer (2018).
Bodovi na ATP listi i stotine hiljada dolara: Šta je sve Novak zaradio plasmanom u polufinale AO?

Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novaku Đokoviću rekordna 10. titula u Melburnu, ponovo broj 1.

Izvor: Danas, 29.Jan.2023

Punih 15 godina nakon što je prvi put podigao trofej u Melburnu Novak Đoković je pobedom nad Stefanosom Cicipasom danas to učinio i 10. put u karijeri. Pobedio je u svih 10 finala koliko ih je igrao na Australijan openu od 2008. do danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.