Ostapenko trijumfovala na Rolan Garosu

Izvor: Radio 021, 10.Jun.2017, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostapenko trijumfovala na Rolan Garosu

Jelena Ostapenko trijumfovala je na na Rolan Gorasu, pošto je u finalu u tri seta pobedila Simonu Halep 4:6, 6:4, 6:3.

Ovom pobedom Ostapenko je postala prva letonska teniserka koja je osvojila Grend slem u pojedinačnoj konkurenciji.

Dvadesetogodišnja igračica nije postala najmlađa teniserka koja je uspela da osvoji Otvoreno prvenstvo Francuske, s obzirom da je Monika Seleš to uspela sa samo 16 godina 1990. godine.

Svakako da ovo neumanjuje trijumf Letonke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koja je kao nenostiljka stigla na pariski Grend slem, s obzirom da se nalazi na 47. mestu WTA liste. Kada je reč o Simoni Halep ona je propustila da od ponedeljka postane prva igračica sveta, jer bi je pobeda vinula na sam vrh ženosg tenisa.

Ovako će biti druga, sa 155 bodova manje od Anđelik Kerber, dok je Osrapenko napredovala čak 35 pozicija i na novom poretku teniserki biće 12. na svetu.

Kada je reč o meču, treba reći da je obilovao brejkovima, što nije ništa čudno za ženski tenis. Pored brejkova, viđena je ogromna borba, ali ispostaviće se da je pobedila agresivnija teniserka, s obzirom da je imala čak 54 vinera, u odnosu na svega osam Simone Halep.

Forhendima je potpuno uništila rumunsku teniserku, koja je tokom celog meča bila u podređenom položaju, iako rezultat to i ne pokazuje puno.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

ROLAN GAROS: Ko će trijumfovati i postati Novakov naslednik

Izvor: HotSport.rs, 11.Jun.2017, 11:01

Rafael Nadal i Sten Vavrinka danas će u finalu Frenč opena odmeriti snage, a meč je na programu u 15 časova.. . Nadal je do finala stigao pobedivši Tima Dominiika, a Vavrinka pobedom nad Marijem.. Sten Vavrinka je pre dve godine zaustavio Novaka Đokovića u nameri da kompletira kolekciju grend...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.