Ona još raste

Izvor: Glas javnosti, 08.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ona još raste

Trofejna srpska teniserka i sedma igračica sveta Ana Ivanović poslednja dva meseca radi sa trenerom Kregom Kardonom i ona ne krije da je izuzetno zadovoljna saradnjom. S druge strane, u intervjuu za njen sajt, američki stručnjak je naglasio da je zadovoljstvo obostrano.

- Ana se još uvek razvija u svim oblastima, što je uzbudljivo kada se uzme u obzir koliki uspeh je već postigla. Ima 21 godinu i njena tehnika je prilično formirana, pa ne pokušavamo tu da unesemo mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << promena. Ana je instinktivna teniserka i rekla mi je da najbolje igra kada ne brine o savršenoj tehnici, a u svakom slučaju je njena tehnika prilično dobra - rekao je Kardon.

Trofejni trener, koji je slavu stekao radeći sa Martinom Navratilovom, ističe da ima plan kako da Anu vrati na mesto što bliže prvoj poziciji.

- Želim da poveća samopouzdanje kako bi mogla da završava poene na mreži. Ima odličnu tehniku voleja - dodao je Kardon.

On priznaje da je pre nego što je počeo da radi sa Anom Ivanović pratio je njene igre i rezultate.

- Izdvojio bih polufinale Australijan opena u kome se vratila posle debakla u prvom setu protiv Hantuhove. Iako je prvi set izgubila 0:6, ostala je smirena i pregrupisala se. Primetila je da samopouzdanje njene protivnice opada i smanjila je svoje greške. NJena igra se tokom meča popravljala, što je odlika šampiona. Naravno, istakao bih i njenu igru na Rolan Garosu prošle godine, koja je bila podjednako impresivna.

Kardon smatra da će njegova štićenica tek beležiti uspehe, i to na svim podlogama.

- Ana ima sreće da je teniserka koja može da igra na svim podlogama. Imala je odlične rezultate na šljaci, ali mislim da sa svojom agresivnom igrom može da bude veoma snažna na travi. Neki od mojih najvećih ličnih trenerskih uspeha su došli na Vimbldonu i voleo bih da vidim kako tamo pravi dobar rezultat - rekao je Krejg Kardon.

Znao je američki stručnjak šta može da očekuje od saradnje sa Anom, ali se ipak iznenadio njenom željom da uči i napreduje.

- Pre nego što sam počeo da radim sa Anom, od prijatelja sam o njoj i njenom profesionalizmu čuo samo dobre stvari, tako da sam znao da će biti lako raditi sa njom. Ali ono što me je iznenadilo jeste koliko je ona motivisana da uči - rekao je Kardon.

- Ceo tim deli istu filozofiju. Uživamo u zajedničkom radu - zaključio je Kreg Kardon.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.