Olimpijske igre: Rumunija pobedila Rusiju za bronzu u gimnastici

Izvor: Southeast European Times, 14.Avg.2008, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijske igre: Rumunija pobedila Rusiju za bronzu u gimnastici

Nova generacija rumunskih gimnastičarki ostavila je svoj pečat u Pekingu u sredu. Istovremeno, srpske teniske zvezde Janković i Đoković napreduju na svom putu prema zlatu.

13/08/2008

Ženska gimnastička reprezentacija Rumunije osvojila je bronzanu medalju u timskom nastupu u sredu (13. avgusta) sa skorom 181.525. Veliki broj poena osvojila je Anamarija Tamirjan na preskoku (15.125), Steliana Nistor >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << na dvovisinskom razboju (16.150) i Sandra Izbasa na gredi (15.600). Na parteru, Izbasa je izvela najbolji nastup na čitavom događaju, sa skorom od 15.500, ispred protivnika iz Kine i Sjedinjenih Država. Rezultat je obeležio kraj jedne ere za staru gimnastičku supersilu Rusiju, koja se žestoko borila za bronzu, ali je ispala u trećoj rotaciji.

***

Javor Janakijev osvojio je prvo medalju za Bugarsku na Olimpijadi u Pekingu, u grčko-rimskog rvanju. On je pobedio Belorusa Aleha Mihajloviča u borbi za bronzu. Dobra vest stigla je posle serije neusphe, uključujući i poraz u streljaštvu Marije Grozdeve: aktuelna šampionka završila je na petom mestu iz gađanju iz pištolja na 25 metara. Na drugoj strani, kapetan muške odbojkaške reprezentacije Plamen Konstantinov vratio se u Bugarsku radi testova posle sumnjivih rezultata na predolimpijskim doping testovima.

***

Grčki bokser Ilijas Pavlidis pobedio je svog crnogorskog protivnika Milorada Gajovića u teškoj kategoriji (91 kg). Pavlidis je dobio 7 poena, a Gajović 3. U džuju, Ilijas Ilijadis izgubio je od Holanđanina Marka Huizinge u preliminarnoj rundi u kategoriji 90 kg.

***

Srpkinja Jelena Janković plasirala se u top 16 ženskog singla, pobedivši Ukrainku Alonu Bondarenko 7-5, 6-1 u drugom krugu. U muškom singlu, Novak Đoković lako je izašao na kraju sa Nemcem Rajnerom Šutlerom 6-4, 6-2.

(Razni izvori -- 13/08/08)
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.