OVA ŽENA JE PROVELA 6 GODINA NA ROBIJI: Sad ju je Endi Marej zvao u ložu na Vimbldonu, a razlog datira iz 2016. godine

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 17:45

OVA ŽENA JE PROVELA 6 GODINA NA ROBIJI: Sad ju je Endi Marej zvao u ložu na Vimbldonu, a razlog datira iz 2016. godine

Iran ne pamti po dobru.

Čuvena robijašica Nazanin Zagari-Retklif, inače britansko-iranska državljanka, provela je šest godina u iranskom zatvoru zbog optužbi za špijunažu. Sada je bila gošća Endija Mareja na njegovom meču u utorak protiv Rajana Peninstona.

Ona je prošle godine puštena na slobodu nakon što je sve vreme negirala optužbe, izjavila je svojevremeno da joj je gledanje Vimbldona 2016, kada je Marej osvojio turnir, donelo retku radost u zatvoru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Želeo sam da je pozovem da dođe i gleda tenis u potpuno drugačijim okolnostima. Drago mi je da je uspela. Pričali smo i posle meča, prvi put je bila ovde na Vimbldonu - rekao je Endi Mari.

Watching Andy Murray win Wimbledon in 2016 helped keep Nazanin Zaghari-Ratcliffe going while she spent six years in prison in Iran.

Andy heard her story and wanted to make sure she could watch him in "totally different circumstances", so he invited her to the Royal Box ❤️ pic.twitter.com/1bGM4scU6H

— Eurosport (@eurosport) July 5, 2023

Nazanin je sedela u kraljevskoj loži iza princeze od Velsa i bivšeg osmostrukog šampiona Vimbldona Rodžera Federera.

Zagari-Retklif je mesecima bila u samici, a kad su 2016. iranski tamničari odobrili da gleda teniske mečeve na Vimbldonu, kaže da je na trenutak "osetila da je blizu kuće".

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Larisa Pereira, supruga Roberta Firmina
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.