OI: Sjajni Janko izbacio Ferera, četvrtog na ATP listi!

Izvor: Blic, 11.Avg.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OI: Sjajni Janko izbacio Ferera, četvrtog na ATP listi!

Janko Tipsarević, trenutno 46. na ATP listi, pobedio je na Olimpijskim igrama u prvom kolu Španca Davida Ferera, trenutno 4. na listi najboljih tenisera sveta, sa 2:0 (7:6, 6:2).

U dosadašnja dva međusobna meča Janko protiv Ferera nije uspevao da osvoji više od četiri gema u setu. Činilo se da će se to dogoditi i danas, kada je u 7. gemu prvog seta Španac napravio brejk. Tada počinje drama, završena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << velikom Jankovom pobedom. U 8. gemu posle čitave serije brejk i gem lopti Janko uspeva da vrati balans u meč, da bi kod svog vođstva od 5:4 u gemovima imao tri neiskorišćene brejk lopte za set.

U taj-brejku Janko je bio na ivici gubitka seta kada je Ferer imao dva servisa prvi svom vođstvu od 5:4. Ali naš igrač mu je oduzeo oba servisa i kasnije posle serije meč lopti uspeo da sa 10:8 dobije doigravanje i svoj prvi set protiv ovog odličnog španskog igrača. Prvi set je trajao više od sat i dvadeset minuta.

Na svoj način bio je izuzetno uzbudljiv i drugi set. Kod rezultata 1:1, kada je na servisu bio Ferer, Janko je tražio pomoć lekara zbog povrede nožnog zgloba. To mu, međutim, nije dozvoljeno jer nije bio neparan gem, kada je po teniskim propisima dozvoljena lekarska intervencija na zahtev igrača. Ispostavilo se da je to za Janka na kraju bilo dobro. Oduzeo je taj servis Fereru, a posle lekarske intervencije poveo sa 3:1. Zatim je u narednom gemu došao do dve vezane brejk lopte, kada je meč prekinut zbog kiše. Posle pauze od oko pola sata, Janko je realizovao već prvu brejk loptu i kasnije lako dobio set sa 6:2. Sada preuzima Fererovu poziciju 5. nosioca i žreb mu se, kako kažu teniseri, "otvara" ka na papiru lakšim protivnicima... Prvi sledeći protivnik je Belgijanac Olivije Rohus, trenutno 72. na ATP listi.

Tipsarević: Mogu da pobedim svakoga

Nakon što je pobedio Davida Ferera, drugi srpski reket Janko Tipsarević je poručio da se oseća izvnredno. "Osećam da mogu da pobedim bilo koga i to sam rekao ljudima iz mog stručnog štaba", naglasio je Tipsarević, uz podsećanje da je u jedina dosadašnja dva meča Špancu uspeo da uzme samo sedam gemova. Tipsarević trvrdi da mu do sada nije odgovarao Fererov način igre i da nije uspevao da pronađe dobro rešenje, odnosno da nametne svoj stil. "Ferer je igrač koji meni najmanje odgovara. Međutim, danas sam na pametan način uspeo da meč rešim u svoju korist", tvrdi Tipsarević koga u nastaku turnira očekuje Belgijanac Olivije Rohus – bolji iz duela sa Ivom Minarom iz Češke.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janko u drugom kolu

Izvor: RTS, 11.Avg.2008

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo teniskog turnira u Pekingu pošto je pobedio Španca Davida Ferera sa 2:0, po setovima 7:6,6:2. .Tipsarević je duel sa Fererom, četvrtim teniserom sveta, dobio posle velike borbe u prvom setu,...

Nastavak na RTS...

Janko poveo kolo

Izvor: Glas javnosti, 12.Avg.2008, 07:37

Ako se po jutru dan poznaje, Srbija ima čemu da se nada na Olimpijskim igrama, bar kada je teniski turnir u pitanju. Posle odustajanja Ane Ivanović usledio je pravi melem na ranu u vidu trijumfa Janka Tipsarevića u duelu protiv favorizovanog Španca Davida Ferera - 2:0 (7:6, 6:2), kao i rutinska pobeda...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.