Nudili su mi između tri i pet hiljada evra da namestim meč

Izvor: B92, 24.Dec.2023, 23:49

"Nudili su mi između tri i pet hiljada evra da namestim meč"

Filip Pelivo, kanadsko-poljski teniser, govorio je o nameštanjima u svetu tenisa.

Ovaj 29-godišnjak je u juniorskoj konkurenciji osvajao Vimbldon i US open, bio najbolji na svetu, ali u seniorskoj nije pokazao svoj puni potencijal.

Najbolji plasman mu je 161. mesto na ATP listi 2018. godine, a ovu sezonu je završio kao 462. teniser sveta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Imao je više rashoda nego prihoda u minuloj sezoni, a baš takve igrače, ljudi koji se bave nameštanjem mečeva najviše vole.

"Kad sam na Turu, lako uočavam ljude koji su tu zbog klađenja. Situacija se dosta popravila poslednjih godina. Ove sezone sam dobio predlog za sponzorstvo koji je bio malo čudan. Nije im trebalo dugo da mi predlože da me puste da dobijem meč, a u zamenu bi mi dali između tri i pet hiljada evra. Odmah sam obavestio direktora turnira i Odeljenje za integritet", rekao je Pelivo i dodao:

"Uveren sam da postoje igrali koji žive od nameštanja mečeva. Kada su pokušali da me nateraju da sarađujem, relli su mi da sa njima radi dosta igrača iz prvih 600 na listi. Bilo je napretka u otkrivanju ovih praksi, ali rekao bih da je najviše 20 odsto onih koji budu uhvaćeni".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.