Novosađani najuspešniji na Svetskom kupu u stonom tenisu

Izvor: Radio 021, 14.Mar.2017, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađani najuspešniji na Svetskom kupu u stonom tenisu

Reprezentacija Srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom ostvarila je odličan rezultat na Svetskom kupu u Italiji, a najuspešniji bili su Novosađani - Mitar Palikuća i Borislava Perić Ranković.

Tri zlata, jedno srebro i dve bronze bilans je srpskih takmičara nakon nedelju dana takmičenja u Ljinjanu. Ženska reprezentacija je u ekipnoj konkurenciji uzela zlato, Ana Prvulović i Sanja Mijatović osvojile >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su bronzu, a Borislava Perić Ranković u Novi Sad donosi srebro sa ovog takmičenja.

Mitar Palikuća, iz novosadskog stonoteniserskog kluba "Spin", bio je najuspešniji među našim igračima i osvojio zlatne medalje u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Za 021.rs kaže da je teško imati kontinuitet u sportu i donositi stalno odličja.

"Medalje na takmičenjima nisu nešto neuobičajeno za nas, ali iza svega toga stoji zaista naporan rad. Postoji sreća što i ostali saigrači u reprezentaciji ulažu veliki trud, treniraju i na kraju se to odrazi na šampionatima. Sa druge strane, svesni smo da postoje nedostaci i dobro je da možemo da uočimo to i da se u nekom segmentu igre nadogradimo. Idemo na kampove, susrećemo se sa protivnicima iz drugih zemalja, odmeravamo snage i kada sve iskombinujete dobijete sedam osvojenih medalja na Svetskom kupu", kaže Palikuća.

Najuspešnija među ženskim takmičarkama bila je olimpijka Borislava Perić Ranković koja je osvojila zlato u ekipnoj i srebro u pojedinačnoj konkurenciji. Nakon zlata na igrama u Riju, Paraolimpijski savez Srbije proglasio ju je za najbolju sportistkinju u prošloj godini.

Ovog puta, ženska ekipa je na takmičenje otišla u oslabljenom sastavu, jer im se nije pridružila još jedna Novosađanka, Nada Matić, koja je bila srebrna i bronzana u Riju.

"Kada su u pitanju ovakva takmičenja Nada je uvek među favoritima, siguran sam da bismo se vratili sa još medalja da je i ona krenula sa nama, ali ju je sprečila prehlada. Ipak, i pored toga, reprezentativke su donele zlato svojoj zemlje", dodaje Palikuća za 021.rs.

Palikuća i ostali reprezentativci se sada pripremaju za Svetsko ekipno prvenstvo koje će biti održano u Bratislavi polovinom maja, a nakon toga ih očekuje evropski šampionat.

Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.