Novaku ni treća sreća: Vavrinka osvojio Rolan Garos!

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jun.2015, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novaku ni treća sreća: Vavrinka osvojio Rolan Garos!

Novak će morati da sačeka još godinu dana da ostvari san - osvoji Rolan Garos. I u trećem uzastopnom finalu Otvorenog prvenstva Francuske naš as nije uspeo. Stanislas Vavrinka pobedio je najboljeg tenisera sveta Đokovića 3:1 (4:6, 6:4, 6:3, 6:4) i prvi put uzeo trofej na pariskoj šljaci.

Švajcarac je odigrao meč karijere i potpuno zasluženo osvojio Rolan Garos. Imao je Sten duplo više vinera, bolje servirao, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koristio svaku grešku našeg asa i okitio se krunom i postao treći najstariji pobednik Otvorenog prvenstva Francuske. Ovo je bio tek četvrti trijumf Švajcarca u 21. meču sa Noletom.

Novak je prekinuo seriju od 28 uzastopnih pobeda. Sve je u igri našeg asa dobro funkcionisalo do kraja drugog seta, kada je Vavrinka uspeo da napravi brejk i izjednač u setovima - 1:1. Od tada na terenu postoji samo jedan teniser - Sten. Sjajnim behhendima uništio je igru Novaka, koji je pokušavao, bez uspeha, skraćenim loptama i lobovima da poremeti Švajcarca.

Posle sjajnog trećeg seta Vavrinke, naš as se prenuo u četvrtom, poveo 3:0, ali nije bilo snagei  da uzvrati. Svežiji, snažniji, sa više samopouzdanje, Vavrinka  uspeva da se vrati u četvrti set, a kod rezultata 4:4 oduzme ponovo servis Noletu. Poslednji trzaj Srbina bio je u sledećeg gemu, kada je imao brejk loptu, ali je nije iskoristio i Vavrinka je to kaznio u ušao u istoriji Rolan Garosa, a Noletu ostaje da se spremi za odbranu krune u Viimbldonu.

Šteta velika za srpskog asa. Svi smo očekivali trijumf, ali moramo da priznamo da je danas Vavrinka bio bolji!

PROČITAJTE TOK MEČA:

1. gem - Vavrinka trenutno bolji od Novaka, lako dobija prvi gem trećeg seta - 0:1.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.