Novakov bekhend, Rodžerov forhend i Nadalova glava

Izvor: B92, 10.Sep.2016, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novakov bekhend, Rodžerov forhend i Nadalova 'glava'

Karlos Moja trenutno je trener Miloša Raonića, a u svoje vreme bio je veoma dobar teniser.

Kao i skoro svim Špancima, omiljena podloga bila mu je šljaka, osvojio je Rolan Garos 1998. godine, ali umeo je da igra i na betonu, pa je stigao finala u Melburnu 1997. godine i do polufinala na US openu 1998.

Nekadašnji prvi teniser sveta odazvao se našem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << molbu i skrojio je ’savršenog igrača’ po svom ukusu.

Forhend: Federer. Sve što može da se izvede forhendom, Rodžer ume – brzina, uglovi, bilo šta.

Bekhend: Đoković. Slično kao i kod Federerovog forhenda, Novak bekhendom može da ubrza tempo i da napravi viner iz svake pozicije na terenu. Ne zna se šta je bolje – dijagonala, paralela, oštri uglovi...

Ritern: Đoković takođe. Teško je reći, verovatno je Mari veoma blizu, ali Novak stavlja malo više pritiska na rivala, lopta ti je pod nogama samo što si servirao, a sa time se nije lako izboriti. Mari je iza njega.

Servis: Raonić, naravno, ne moram mnogo da objašnjavam.

Mentalna stabilnost: U tom polju najjači su Rafa i Đoković.

Jeste li saglasni sa Mojom ili biste nešto promenili?

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.