Novaka mučili i vrućina i Fučovič - Srbin u drugom kolu US Opena!

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2018, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novaka mučili i vrućina i Fučovič - Srbin u drugom kolu US Opena!

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Mađara Martona Fučoviča u prvom kolu US Opena sa 3-1, 6:3, 3:6, 6:4, 6:0 u setovima.

Fučovič se za tri sata igre pokazao kao vrlo ozbiljan protivnik najboljem srpskom igraču u prvom kolu poslednjeg Grend slema sezone.

Tempo meča je diktirala velika vrućina na "Artur Ešu", pa su obojica tražila pomoć lekara, ali je na kraju bolje prošao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << srpski igrač.

Đoković je u drugom i trećem setu osećao velike probleme zbog kojih je bio u opasnosti da dozvoli Mađaru preokret, ali se to na Novakovu sreću nije desilo.

Meč je počeo idealno za Đokovića koji vinerom, a onda i greškom Fučoviča dolazi do brejka već za 2:0. Fučovič je u narednih nekoliko poena pokazao da ume da igra, ali osim izjednačenja nije dobio ništa više u tom trenutku i Đoković je poveo sa 3:0.

Do kraja seta je Novak igrao koliko mu je potrebno da ga osvoji i u tome je uspeo. Međutim, već početak narednog je zaigrao lošije, a u petom gemu je slomio reket i pokazao vidne znake da nešto nije u redu.

Nije ispuštao svoj servis sve do 4:2 kada je greškama vratio Mađara u igru. Do tog trenutka je napravio 21 neiznuđenu grešku i po prvi put zatražio pomoć doktora.

Fučovič je u međuvremenu potvrdio brejk, Novak je pokazao napredak u gemu koji je osvojio za 5:3, ali je rezultat nakon dva seta "resetovan".

Delovalo je vrlo loše po Srbina kada je Fučovič napravio novi brejk u trećem gemu trećeg seta. Iako se na svojim servisima "izvlačio", zaigrao je bolje Novak, pomogao mu je protivnik svojim greškama i Srbin je poravnao na 2:2.

Trenutak koji je prelomio meč desio se u desetom gemu. Đoković je odigrao verovatno najbolju defanzivu poslednjih godina. Vraćao je sve, a onda brejk i set potvrdio tako što je dočekao grešku Fučoviča posle nekoliko zicera i smečeva koje Mađar nije realizovao.

Usledila je desetominutna pauza zbog vrućine, pravilo koje je uvedeno po prvi put i ta pauza je više prijala našem teniseru. Ušao je u treći set maksimalno fokusiran, to i potvrdio dok je na drugoj strani Fučovič ređao greške i odveo sebe u poraz.

Naredni protivnik Đokovića je Tenis Sandgren koji je bio bolji od Viktora Troickog u tri seta.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Đoković uz manje probleme do drugog kola US Opena

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Avg.2018

Srpski teniser Novak Đoković pobijedio je Mađara Martona Fučoviča u prvom kolu US Opena sa 3-1, 6:3, 3:6, 6:4, 6:0 u setovima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.