Novak izbacio Zvereva, protiv Tima za finale

Izvor: Vostok.rs, 06.Jun.2019, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak izbacio Zvereva, protiv Tima za finale

Dva koraka dele najboljeg tenisera sveta od osvajanja drugog trofeja na Rolan Garosu i kompletiranja drugog Nole slema (poslednja četiri osvojena gren slem turnira koji nisu u istoj kalendarskoj godini).
Iako je meč četvrtfinala trebalo da odigra juče, Novak je zbog celodnevne kiše u Parizu danas izašao na teren, pokazao fenomenalan tenis i savladao Nemca Aleksandera Zvereva (5) rezultatom 3:0, po setovima 7:5, 6:2, 6:2. Zverev je u prvoj polovini uvodnog seta bio bliži brejku. Novak je najpre u trećem gemu spasio dve brejk lopte, zatim još jednu u petom. Nemac je pri rezultatu 4:4 ipak uspeo da dođe do brejka koji mu je omogućio da servira za osvajanje prvog seta. Srpski teniser je u tom trenutku vidno podigao nivo igre, savršeno riternirao i sa dva brejka u nastavku otišao na prvu pauzu sa vođstvom od 1:0 (7:5) posle 59 minuta. Na krilima sjajne završnice prvog seta, Novak je ušao u drugi. Bio je dominantan na terenu u svim segmentima igre i sa dva brejka, u drugom i osmom gemu, došao do osvajanja seta rezultatom 6:2. Treći set Novak je dobio na gotovo identičan način kao drugi, sa dva brejka, u šestom i poslednjem gemu. Statistika: as poeni (1-10), dvostruke servis greške (4-8), direktni poeni (24-35), neiznuđene greške (18-40), broj osvojenih poena (97-73). Meč je trajao dva časa i devet minuta. Trijumfom u četvrtfinalu Nole je otišao korak dalje u odnosu na prošlu godinu tako da će na novoj rang listi biti „bogatiji“ za 360 ATP poena. Pretposlednja Novakova prepreka na putu ka drugoj tituli na Rolan Garosu biće četvrti nosilac Dominik Tim (petak oko 15:30h). Austrijanac je u četvrtfinalu bio bolji od Rusa Karena Kačanova rezultatom 3:0. Biće to njihov deveti međusobni susret, trenutno vodi Novak 6-2. Prvi polufinalni par čine Rafael Nadal (Španija, 2) i Rodžer Federer (Švajcarska 3).

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Nevreme kad mu vreme nije, Đoković ponovo pauzira!

Izvor: Sportske.net, 07.Jun.2019, 17:57

Meč je prekinut u trenutku kada Tim vodi sa 3:1 u trećem setu...Meč između Novaka Đokovića i Dominika Tima je prekinut u dva navrata zbog kiše, poslednji put u trećem setu...Prva pauza je stigla u nezgodnom trenutku po Srbina koji je poveo nakon izgubljenog prvog seta, u drugom je trenutno 3:2...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.