Novak: Rafa je trenutno najbolji

Izvor: B92, 04.Apr.2011, 03:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: "Rafa je trenutno najbolji"

Iako ga još uvek u 2011. godini niko niije pobedio, Novak Đoković je rekao da je još uvek prerano pričati o njegovom preuzimanju prvog mesta na ATP listi.

Đoković je u nedelju u fantastičnom finalu pobedio Rafaela Nadala u taj-brejku trećeg seta, osvojivši tako četvrti trofej u 2011. godini.

Srpski teniser je došao do 26. uzastopne pobede, a 24. u 2011. godini. "Znam da, bez sumnje, imam najbolji start sezone. Ovo su najbolja četiri meseca u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mom životu", rekao je Novak nakon trijumfa u Ki Biskejnu.

"Međutim, ovo je tek početak sezone. Mislim da je prerano pričati o prvom mestu na ATP listi. Rafa je definitivno najbolji igrač sveta u ovom trenutku.”

Đoković zna da će, ukoliko želi da dođe do prvog mesta, morati da nastavi sjajnu formu i na šljaci

"Ako želim da pokušam da dođem do prvog mesta, moraću da igram konstantno tokom cele godine. Svi znamo da je šljaka Nadalova omiljena podloga. Ipak, ove pobede će mi dati veliko samopouzdanje pred start sezone na šljaci”, rekao je srpski teniser.

Sa druge strane, Rafael Nadal rekao je da očekuje dag a Đoković smeni sa teniskog trona ako zadrži ovakvu formu.

"On je osvojio sada dva velika turnira za redo mi jedan Gren slem" Normalna stvar je da postane prvi teniser sveta u narednih mesec i po ili dva meseca. Ne znam, sve zavisi od mojih rezultata na šljaci. Ja ću se boriti zbog sebe. Ukoliko budem odigrao veoma dobro tokom sezone na šljaci, videćemo šta će se dešavati”, rekao je Španac.

Đoković, koji je u protekla dva finala dobio Nadala nakon izgubljenog prvog seta, sada ide u Evropu kako bi se spremio za prvi test na šljaci, a to je Monte Karlo.

Srpski teniser je, međutim, fanovima na 'Tviteru’ i 'Fejsbuku’ otkrio da će se barem jedno veče opustiti i proslaviti pobedu:

"Hvala vam svima na podršci danas i tokom celog turnira. Presrećan sam što sam iz ovako teškog meca izašao kao pobednik. Igrati sa igračem kao sto je Nadal je uvek veliki izazov. Naravno, nastaviću i dalje da vredno treniram, ali danas ću da se za promenu opustim i uživam! Upravo slušam marš na Drinu sa mojim timom i proslavljam u mom prepoznatljivom stilu.”

Đoković je na konferenciji nakon finala rekao da je finalni duel u Majamiju možda i najbolje finale u njegogovj karijeri.

"Ovo je bilo jedno od najizjednačenijih i najboljih finala koje sam odigrao u životu. Biti u stanju da dobiješ meč protiv velikog šampiona kakav je Nadal, i to u ovoj fazi kaka on uvek igra najbolje" Nivo tenisa danas je bio veoma visok. Mislim das u svi uživali, čak i mi na terenu. Bilo je veoma neizvesno, i do poslednjeg poena mi zaista nismo znali ko će dobiti meč”, rekao je srpski teniser.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.