Nova pobeda Enanove

Izvor: B92, Beta, 06.Jan.2010, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pobeda Enanove

Belgijanka Žistin Enan nastavila je uspešan povratak u profesionalni tenis, pošto se plasirala u četvrtfinale turnira u Brizbejnu.

Ona je savladala Sesil Karatančevu iz Kazahstana sa 6:4, 6:3. Nekada najbolja igračica sveta igra svoj prvi zvanični turnir u poslednjih 20 meseci, a do trijumfa u osmini finala je stigla posle 77 minuta. Njena naredna protivnica biće Melinda Cink iz Mađarske.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Slovakinja Danijela Hantuhova nije imala mnogo problema u duelu sa Mađaricom Angneš Savaj 6:3, 6:1, dok je Čehinja Lusi Safarova savladala Aleksandru Voznijak iz Kanade sa 6:3, 6:1. Safarova će u narednom kolu igrati protiv Kim Klajsters.

Protivnica Ane Ivanović u četvrtfinalu biće Ruskinja Anastasija Pavljučenkova koja je sa 2:1 – po setovima 1:6, 6:4, 6:1 pobedila Italijanku Robertu Vinči.

Prvi nosilac u muškoj konkurenciji Endi Rodik polako podiže formu za Australijan Open, pošto je savladao domaćeg igrača Karstena Bola sa 7:6, 6:3. Rodikov zemljak Džejms Blejk sačuvao je tri meč lopte i savladao Francuza Marka Žiskela sa 6:3, 3:6, 7:6.

„Nisam želeo da izgubim. Odigrao sam najbolje što sam mogao i na kraju stigao do trijumfa", rekao je Blejk.

Čeh Radek Štepanek je takođe preživeo problematičan meč, pošto je pobedio igrača iz kvalifikacija Oleksandra Dogopolova iz Ukrajine sa 5:7, 7:6, 6:2 i tako održao nadu da može da odbrani titulu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.