Nova nada srpskog tenisa: Očekujem da Novak i ja donesemo trofeje

Izvor: B92, 07.Jun.2023, 09:11

Nova nada srpskog tenisa: Očekujem da Novak i ja donesemo trofeje

Mlada srpska teniserka Teodora Kostović nastavlja takmičenje na juniorskom Rolan Garosu, turniru na kojem ima visoke ciljeve.

Plasirala se u osminu finala pobedom nad Tamarom Kostić, ubedljivom igrom – 6:1, 6:3.

"Kako ja igram, tako će da bude. U svim mečevima generalno, ne samo u ovom. Ako igram svoj najbojli tenis, niko mi ništa ne može", rekla je Kostovićeva.

Teodora ima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << običaj da "razgovara" na terenu, da se bodri.

"Tako je, to sebi govorim, poen po poen, gem po gem i eto ga meč. I kada gubim 40:0 treba da se ponašam kao da je normalno."

Od naših predstavnika u glavnom žrebu su ostali samo Novak Đoković i ona.

"Po meni to je normalno stanje. Navijam za Noleta, podržavam ga, očekujem da ćemo zajedno igrati finale i nositi pehare u Srbiju."

Predstavila je i svoj tim.

"Radim sa Aleksandrom Vlaovićem, on je moj teniski trener, Ivan Kerlet takođe, Dragana Đorđević ona mi je kondicioni trener, sa njima radim dugo. Sa Ivanom od pete godine, sa Draganom od od desete, to su godine i godine rada i truda. Mislim da možemo da napravimo veliku stvar".

Teodori je ovo prvi nastup na Grend slemu.

"Ne baš, bila sam na US openu prva alternativa, došli smo do Njujorka i rekli su mi da neću igrati, jer nisam upala u kvalifikacije. Posle toga sam tri dana plakala i rekla da nema veze i da će biti još grend slemova, evo dočekali smo ga".

Najprijatnije se oseća kada igra na šljaci.

"Nemam omiljenu podlogu, pošto sam iz Evrope najbolje se osećam na šljaci, imam iskustvo na betonu, agresivnu igru i mogu isto da igram na svim podlogama."

Uskoro je na programu i Vimbldon.

"Nadam se da ću tamo otići kao prvi nosilac, videćemo"

Igraće juniorske Grend slemove još neko vreme.

"Sve zavisi od mene, ako napravim dobre rezultate, potrudiću se da odigram profesionalni US open ili Vimbldon, sve zavisi od mene. Juniorske grend slemove sigurno ću igrati."

Naredna rivalka joj je Ruskinja Alisa Oktiabreva.

"Dobre smo drugarice. Videćemo, ne znam je ovako, nisam je gledala kako igra. Kao ličnost je super devojka, ima dobre rezultate, očekujem dobar meč."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.